NOVE IKA-20 LETELICE: Predsednik Vučić nakon vojne vežbe "Granit" obišao i štand Željka Mitrovića (FOTO, VIDEO)

Novosti Onlajn

22. 04. 2023. u 15:17

PRIKAZ sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“ održan je danas na Vojnom aerodromu u Batajnici, a pored toga posetioci su imali priliku da se na Pinkovom štandu upoznaju sa novim projektom PR-DC kompanije, koju je lično Željko Mitrović pokazao predsedniku Republike Aleksandru Vučiću.

НОВЕ ИКА-20 ЛЕТЕЛИЦЕ: Председник Вучић након војне вежбе Гранит обишао и штанд Жељка Митровића (ФОТО, ВИДЕО)

Foto: Zoran Jovanović

- Čast nam je što smo bili deo borbene snage Srbije. Dostignuće pinkovog centra, IKA-20 je napravio ogroman rezultat, mi već sada imamo zahtev za proizvodnju 10.000 komada. Ova letelica napravljena je tako da ima prevoz na velikom daljinama, zato se i zove bombarder. Kamikaze postaju sve značajnije za borbenu moć Vojske Srbije, jer sve više učestvuju u svim vojskama sveta. Ovde možete videti i protitip IKA-20 sa dodatnom oprememom.

Foto: Zoran Jovanović

Ova bespilotna letelica ima fiksirana krila koja lansira sa velikih visina tako što ispušta drugu letelicu - minu, u dometu od 60km. Inače može obaviti misiju i na 100km. Ono što ostaje je netaknuto i može se ponovo iskoristiti. Za manje od 2 meseca ova letelica biće spremna za serijsku proizvodnju. Tu su i trenažeri za vežbanje Vojske Srbije - rekao je Željko Mitrović koji je svoje letelice pokazao zajedno sa Milošem Petrašinovićem, suosnivačem PR-DC kompanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (347)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)