SRBIJA I DALJE POD UTICAJEM VISINSKOG CIKLONA: Meteorolog otkriva kojih šest okruga do kraja dana očekuju pljuskovi sa grmljavinom

Novosti online

19. 04. 2023. u 15:53

KAO i prethodnih dana, Srbija je i danas pod uticajem visinskog ciklona, koji kruži nad našim područjem i širom Srbije uslovljava nestabilno, ali i relativno sveže vreme za ovo doba godine.

СРБИЈА И ДАЉЕ ПОД УТИЦАЈЕМ ВИСИНСКОГ ЦИКЛОНА: Метеоролог открива којих шест округа до краја дана очекују пљускови са грмљавином

Foto: P. Milošević

U nastavku poslepodneva u većem delu Srbije biće i dalje uglavnom pretežno oblačno.

Kiša i lokalni pljuskovi očekuju se u delovima Bačke, Srema, Mačve, Podrinja, u Kolubarskom i Zlatiborskom okrugu, ali i na jugu i jugoistoku Srbije.

Ponegde će biti uslova i za grmljavinu, dok trenutno jačih pljuskova sa grmljavinom ima na Kosovu i Metohiji. Pljuskovi u ovim predelima lokalnog su karaktera i premeštaju se u severozapadnoj visinskoj struji ka jugoistoku.

Kako kaže meteorolog Đorđe Đurić, na području Beograda u narednim satima biće suvo, a lokalni pljuskovi premeštaće se sa područja Srema ka Kolubarskom okrugu zapadno od glavnog grada.

U ostalim predelima Srbije do kraja dana biće uglavnom suvo.

Temperature vazduha ovog poslepodneva kreću se u većem delu Srbije od 14 do 18°C, u Beogradu je 15°C. Zlatibor i Sjenica mere 8°C, a Kopaonik 2°C, ali i 17 centimetara snega.

Inače, prosečna maksimalna temperatura za ovaj deo aprila u Srbiji je od 17 do 21°C, tako da su one i danas za nekoliko stepeni niže od proseka.

Dobra vest je da nas već od sutra očekuje znatno više sunca i toplije vreme, uz temperature do 20°C, tako da će vreme do kraja sedmice konačno biti nalik prolećnom.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: 43 SATA TRČALA I HODALA SA SAMO 18 MINUTA PAUZE: Nišlijka po treći put finiširala "Sto milja Istre"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)