POKUŠALI DA ZAPALE CRKVU U PRIZRENU: Nastavljaju se napadi na srpske svetinje na KiM

Novosti online

18. 04. 2023. u 11:35

NEPOZNATE osobe pokušale su da zapale vrata pravoslavne crkve Svetog Pantelejmona u Prizrenu, ali je intervencijom građana vatra ugašena, tako da nije izazvala vaću materijalnu štetu, saopštila je policija.

ПОКУШАЛИ ДА ЗАПАЛЕ ЦРКВУ У ПРИЗРЕНУ: Настављају се напади на српске светиње на КиМ

Foto: Printskrin/ Kosovo Police

- Sinoć oko 23:09 građanin je primetio požar kod vrata crkve, reagovao je i uspeo da ugasi bez pričinjene materijalne štete - navodi se u saopštenju policije.

Ista osoba je potom obavestila policiju da je kod crkve Svetog Pantelejmona nepoznati osumnjičeni pokušao da zapali ulazna vrata, a policajci su po dolasku na lice mesta potvrdili da se oseća miris benzina i da se radi o izgoreloj plastičnoj flaši.

Nakon prikupljanja dokaza i iskaza svedoka, o slučaju je obavešten tužilac koji je preporučio pokretanje predmeta "izazivanje opšte opasnosti".

Crkva Svetog Pantelejmona u Prizrenu jedna je od mnogobrojnih crkava u tom gradu, koja najverovatnije potiče iz 14. veka. Rekonstruisana je 1937. godine na mestu stare crkve iz Srednjeg veka.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove