POGLEDAJTE – PANCIRI ČUVAJU SRPSKO NEBO: Realizovna obuka za upotrebu sistema "pancir S1"

Tanjug

10. 04. 2023. u 17:16

U DIVIZIONU 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružanom artiljerijsko-raketnim sistemom "pancir S1" realizovana su taktička uvežbavanja posluga ovog savremenog borbenog sredstva, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

ПОГЛЕДАЈТЕ – ПАНЦИРИ ЧУВАЈУ СРПСКО НЕБО: Реализовна обука за употребу система панцир С1

Foto: Novosti arhiva

Ova uvežbavanja predstavljaju važan segment praktične obuke profesionalnog sastava za borbeni rad i osnovno tehničko održavanje borbenih sistema, a njihovom realizacijom unapređuju se ukupne sposobnosti jedinice za protivvazduhoplovnu odbranu snaga Vojske Srbije, važnih objekata i rejona od izviđanja i dejstva iz vazdušnog prostora.

Tokom višednevnih aktivnosti na poligonu, borbene posluge su prošle sve sadržaje koji se odnose na taktiku upotrebe "pancira", a akcenat je bio na usavršavanju taktičkih postupaka prilikom posedanja vatrenog položaja i prevođenja sistema u različite stepene pripravnosti.

Na taj način je, kako se navodi, osim obučenosti svakog pojedinca, unapređen i timski rad i brzina reagovanja, što je od ključnog značaja za neutralisanje pretnji iz vazdušnog prostora.

Artiljerijsko-raketni sistem za PVD "pancir S1" jedan je od najsavremenijih u svojoj klasi, a njegovim uvezivanjem u sistem protivvazdušne odbrane unapređeni su vatrena moć i manevarske mogućnosti 250. raketne brigade za PVD, a time i ukupne sposobnosti Vojske Srbije za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora naše zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a