VIŠE OD POLOVINE PENZIONERA VEĆ SE PRIJAVILO ZA PENZIONERSKE KARTICE: Veliko interesovanje najstarijih za popuste koje omogućava država

S.BABOVIĆ

06. 04. 2023. u 13:38

VIŠE od 15.000 prijava za penzionerske kartice pristiglo je iz Rasinskog okruga „onlajn“, dok je oko 7.500 penzionera zahteve predalo lično u filijali PIO Kruševac, koja ima evidenciju od oko 57.000 penzionera u Rasinskom okrugu.

ВИШЕ ОД ПОЛОВИНЕ ПЕНЗИОНЕРА ВЕЋ СЕ ПРИЈАВИЛО ЗА ПЕНЗИОНЕРСКЕ КАРТИЦЕ: Велико интересовање најстаријих за попусте које омогућава држава

Foto: S.Babović

- Interesovanje u Kruševcu danas je kao i u svim drugim gradovima veliko, što znači da je država uradila pravi korak i da je bio pun pogodak kada je prihvatila inicijativu predsednika Aleksandra Vučića da uđe u izradu penzionerskih kartica nove generacije - navodi Relja Ognjenović, direktor Republičkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. - Ovim potezom želimo da pomognemo penzionerima, da njihov dinar vredi više i da kroz popuste koje će imati i u privredi i u državnim ustanovama direktno u svom novačniku i u svom domu osete da država brine o njima i da stoji iza svojih penzionera.

Ognjenović dodaje da penzioneri mogu da se nadaju još jednom dvocifrenom uvećanju penzija u drugoj polovini godine i podseća da je najveće povećanje zabeleženo ove godine, od 20,8 posto. Prema poslednjim podacima, 500.000 zahteva za penzionerske kartice već je pristiglo, a više od 300 privrednih subjekata podnelo je zahteve za saradnju sa PIO fondom. Samo u Kruševcu - više od 20 firmi danas je potpisalo ugovore.

- Ovo je izuzetno važno za naše penzionere iz prostog razloga što će moći da ostvare određene benefite i popuste - napominje Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca. - Naravno, prijavljivanje društveno odgovornih firmi ne prestaje sa današnjim potpisivanjem. Pozivam sve firme koje žele da pomognu našim najstarijim sugrađanima da ostvare određene popuste da se priključe ovoj akciji, jer na taj način pokazujemo odgovornost prema starijima. Treba da ispoštujemo starije koji su izgradili ovaj grad, a i dalje se trude da aktivno učestvuje u njegovom građenju.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)