Predstavljena radna verzija Nacrta zakona o elektronskim medijima

Novosti online

05. 04. 2023. u 16:52

PREDSTAVLjANjE radne verzije Nacrta zakona o elektronskim medijima, održano je danas u zgradi Vlade Republike Srbije novinskim i medijskim udruženjima.

Представљена радна верзија Нацрта закона о електронским медијима

MIT

Članovi ekspertske Radne grupe koji su radili na Nacrtu zakona, a koju čine stručnjaci za medijsko pravo, prof. dr Rade Veljanovski, prof. dr Jelena Surčulija, stručnjaci za medijsko pravo Ljubiša Kuvekalović i Stevan Pajović, kao i predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija, pomoćnica ministra dr Katarina Tomašević, Dejan Stojanović i Miloš Mićić iz Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, predstavili su prisutnima pojedinosti koje ovaj zakon donosi.

Naglašeno je da će novi pravni okvir dodatno povećati nezavisnost, samostalnost i odgovornost Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i da navedeni nacrt, koji je izradila radna grupa predstavlja značajan iskorak u odnosu na postojeći zakon, uz nastavak procesa harmonizacije sa EU Direktivom o audiovizuelnim medijskim sadržajima.

MIT

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici medijskih i novinarskih udruženja koji su učestvovali u izradi Medijske strategije i Akcionog plana. Ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović, zamolio je predstavnike medijskih i novinarskih udruženja da se uključe u dalji rad na ovom dokumentu i daju svoje sugestije na dostavljen nacrt pre upućivanja na javnu raspravu.

Takođe, prezentaciji su prisustvovali i šef misije OEBS-a u Republici Srbiji, Jan Bratu, kao i predstavnici Delegacije EU, Ambasade Kraljevine Norveške i Fondacije Konrad Adenauer.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici