USKORO ISKOPAVANJE GROBNICE IZ DEVEDESETIH NA GROBLJU U DARUVARU

V.C.S.

30. 03. 2023. u 07:00

UPRAVA za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja organizovala je pre radni sastanak nadležnih tela za traženje nestalih u ratovima devedesetih iz Srbije, Hrvatske i BiH, kao i zajedničko terensko izviđanje lokacije Gradsko groblje Daruvar.

УСКОРО ИСКОПАВАЊЕ ГРОБНИЦЕ ИЗ ДЕВЕДЕСЕТИХ НА ГРОБЉУ У ДАРУВАРУ

Foto: Wikipedia

Ovo je na svojoj internet stranici objavila Komisija za nestala lica Vlade Srbije.

Osim što je razgovarano o budućim aktivnostima u skladu sa ranije preuzetim obavezama, a da bi se ubrzao procesa rešavanja pitanja nestalih u oružanim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije, dogovorena su i zajednička izviđanja mesta mogućih grobnica po ranije istaknutim zahtevima.

Zajedničko terensko izviđanje na daruvarskom groblju sprovedeno je na osnovu zahteva koji su hrvatskoj strani dostavili Komisija za nestala lica Srbije i Institut za nestale osobe BiH. Postoje indicije da se na ovoj lokaciji nalaze ukopani posmrtni ostataci nestalih 1991. u sukobima.

Prilikom izviđanja predstavnici Uprave ze zatočene i nestale izvestili su okupljenje o predviđenom načinu i metodologiji rada na ovoj lokaciji prilikom ekshumacije pokopanih posmrtnih ostataka, koja će biti realizovana u narednom periodu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREO LETNJI DAN, A ONDA SLEDI PROMENA I NEĆE VAM SE SVIDETI: Vremenska prognoza za petak, 22. septembar