SMRT TRUDNICE U UŽICU: Završen nadzor bolnice u kojoj je preminula Isidora Puzović (25)

Tanjug

07. 03. 2023. u 15:23

UNUTRAŠNjI stručni nadzor Zdravstvenog centra Užice utvrdio je da nije bilo propusta u lečenju trudnice Isidore Puzović (25), koja je preminula u užičkoj bolnici u petak, 3. marta, potvrdila je direktorka Zdravstvenog centra Užice Nataša Gagović.

СМРТ ТРУДНИЦЕ У УЖИЦУ: Завршен надзор болнице у којој је преминула Исидора Пузовић (25)

Privatna arhiva

- Uvidom u medicinsku dokumentaciju i činjenično stanje u bolnici utvrđeno je da je postupano po svim postulatima savremene medicine, tako da naša komisija nije utvrdila postojanje nepravilnosti u lečenju - rekla je Gagovićeva.

Ona je navela da je juče u užičkoj bolnici bio i zdravstveni inspektor Ministarstva zdravlja i da se očekuje spoljni stručni nadzor tog ministarstva. I. P. je primljena u četvrtak u popodnevnim časovima u teškom opštem stanju, oko ponoći je indukovan porođaj i utvrđeno da je fetus mrtav, a potom je urađena histerektomija, ali je i posle svih navedenih mera došlo do smrtnog ishoda u petak, u jutarnjim časovima.

- Imamo kompletnu dokumentaciju gde je trudnoća vođena i na osnovu nje se ne vide odstupanja koja su mogla dovesti do takvog stanja. Mi za sada nemamo objašnjenje tog lošeg opšteg stanja kada je došla u bolnicu. Rezultati obdukcije još nisu poznati - dodala je Gagović.

Republički ombudsman pokrenuo je postupak kontrole rada Ministarstva zdravlja Opšte bolnice u Užicu i Aranđelovcu nakon što su u razmaku od 15 dana u ovim bolnicama preminule jedna trudnica i jedna porodilja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)