CEO KRUŠEVAC POMAŽE MLADOJ KATARINI DA DOBIJE PROTEZU: Humanitarni koncert večeras, već prodato oko 2.000 ulaznica!

S. BABOVIĆ

07. 03. 2023. u 15:45

CEO Kruševac se ujedinio da pomogne studentkinji Katarini Arsić, koja je rođena bez jedne noge i već je prodato oko 2.000 ulaznica za veliki humanitarni koncert večeras od 20 sati u Hali sportova.

ЦЕО КРУШЕВАЦ ПОМАЖЕ МЛАДОЈ КАТАРИНИ ДА ДОБИЈЕ ПРОТЕЗУ: Хуманитарни концерт вечерас, већ продато око 2.000 улазница!

Foto:FB,Budi human

Sokolsko društvo Kruševac uspelo je da rezerviše poznate muzičare za koncert, koji se organizuje kako bi se Katarini kupila nova proteza za nogu. Milica Todorović, „Leksington bend“, Stevan Anđelković, neka su od imena koja će nastupiti večeras, kao i desetak popularnih izvođača.

Već duže vreme Arsići uz pomoć Kruševljana i donatora pokušavaju da sakupe novac za savremenu protezu za koleno. Humanitarne aukcije, bazari, prodaje umetnina samo su neke od brojnih aktivnosti koje su organizovane prethodnih meseci kako bi se pomoglo Katarini.

Za Kruševljanku se istovremeno sakupljaju sredstva i putem fondacije „Budi human”.

- Rođena je bez leve noge, a uz pomoć prve proteze je prohodala, naučila da stoji, održava ravnotežu - kažu u Fondaciji. - Kako je Katarina rasla i postajala aktivnija, proteze koje je do tada nosila nisu bile dovoljne da bi je ispratile u dečjim aktivnostima. Sa tri godine počinje da koristi protezu, a kasnije je zahvaljujući veštačkom kolenu sama išla u osnovnu i srednju školu i 2019. upisala Filozofski fakultet u Nišu.

To koleno, mada joj je obezbedilo nezavisnost, ima dosta nedostataka. Nepravilan hod dovodi do velikog opterećenja zdrave noge i deformacije kičme, što može ostaviti trajne posledice. Takođe, nema potpunu kontrolu nad kolenom, pa ako dođe do saplitanja, nije u mogućnosti da spreči pad.

U akciju da pomognu ranije su se priključili i Zavod za javno zdravlje Kruševac, pozivom da troškove testiranja kvaliteta vode iz privatnih izvora uplate direktno na račun fondacije Budi human 160-6000001248347-81, u okviru akcije „Za Katarinin sigurniji korak“.

Kruševljanin Miloš Stojadinović se takođe priključio akciji da pomogne sugrađanki. Ceo tiraž svoje knjige „Zanimljiva Čarapanija“ od decembra prodaje samo sa jednim ciljem, da Katarina dobije novu protezu.

U Sokolskom društvu poručuju da je uplata pomoći moguća i na tekući račin 170-0030059877003-51.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a