ZA ISIDORU NALOŽENA I KLINIČKA OBDUKCIJA: Ministarstvo odredilo nadzor bolnica u Aranđelovcu i Užicu zbog smrti trudnice i porodilje

Novosti onlajn

06. 03. 2023. u 15:50

MINISTARSTVO zdravlja danas je naložilo vanredni inspekcijski nadzora u opštim bolnicama u Aranđelovcu i Užicu, kao i proveru stručnog rada povodom komplikacija koje su uzrokovale smrt trudnica Bojane Sarić iz Aranđelovca i Isidore Mićić iz Užica.

ЗА ИСИДОРУ НАЛОЖЕНА И КЛИНИЧКА ОБДУКЦИЈА: Министарство одредило надзор болница у Аранђеловцу и Ужицу због смрти труднице и породиље

Foto: Facebook

- Povodom komplikacija nastalih prilikom porođaja Bojane Sarić iz Aranđelovca, a koje su dovele do smrti porodilje, po nalogu direktora Zdravstvenog centra u Aranđelovcu u toku je sprovođenje vanredne unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada. Takođe, danas je počeo i vanredni inspekcijski nadzor Ministarstva zdravlja u Opštoj bolnici u Aranđelovcu - saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Foto: Društvene mreže

Bojana Sarić

Inspekcija Ministarstva zdravlja, kako navode, trenutno proverava postupanje zdravstvenih radnika prilikom zbrinjavanja i lečenja preminule Isidore Mićić. 

Takođe, kako navode, naložena je i klinička obdukcija.

- Povodom komplikacija nastalih kod trudnice Isidore Mićić iz Užica koje su uzrokovale smrt trudnice i ploda, na zahtev direktora Opšte bolnice u Užicu formirana je komisija za sproveđenje vanredne unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada u vezi sa lečenjem pacijentkinje - navodi se u saopštenju.

Privatna arhiva

Isidora

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije će, kako navode, poštujući zakonsku proceduru, javnost obavestiti o činjenicama koje će biti utvrđene nakon okončanja inspekcijskog nadzora.

Trudnica u Užicu primljena je 3. marta u teškom opštem stanju, u šestom mesecu trudnoće, dete je bilo bez znakova života, preduzete su sve mere, ali je pacijentkinja preminula, potvrdila je ranije za Tanjug direktorka Zdravstvenog centra Užice Nataša Gagović.

Prema pisanju beogradskih medija, porodilja iz Aranđelovca je preminula 4. marta u Beogradu nakon što joj je posle porođaja ostala posteljica, što je, kako pišu, izazvalo brojne komplikacije.




 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZNENAĐENJE NA ROLAN GAROSU: Teniser koji je baš iznervirao Novaka Đokovića mora kući, evo i zašto (VIDEO)