KO DOĐE NA KOSMET SUSREĆE SE PRE SVEGA SA SVOJOM DUŠOM: Petar Petković na Sajmu turizma pozvao sve da posete Kosovo i Metohiju (FOTO)

Novosti onlajn

24. 02. 2023. u 16:25

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozvao je danas na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu sve turiste da posete KiM i dodao da štand Kancelarije za KiM predstavlja sve ono što je riznica naše južne pokrajine.

КО ДОЂЕ НА КОСМЕТ СУСРЕЋЕ СЕ ПРЕ СВЕГА СА СВОЈОМ ДУШОМ: Петар Петковић на Сајму туризма позвао све да посете Косово и Метохију (ФОТО)

Foto: Kancelarija za KiM

Petković je to izjavio prilikom obilaska štanda Kancelarije za KiM, gde su predstavljeni turistički potencijali, kulturno blago i prirodno bogatstavo pokrajine, kao i gastronomski specijaliteti i kvalitetna vina Kosova i Metohije.

- Dakle, već standardno Kancelarija za KiM predstavlja izuzetno bogat program i ponudu u okviru ovog sajma turizma - rekao je Petković.

Petković se posebno zahvalio svim izlagačima koji su došli sa celog prostora KiM - od četiri opštine na severu do Sirinićke Župe i Štrpca, centralnog Kosova i Gračanice, opština u Kosovskom Pomoravlju pa sve do Metohije, Orahovca i Velike Hoče. 

- Gostoprimstvo i otvoreno srce svih Srba koji žive na KiM, čini mi se da nadvisuju i pobeđuju i sve probleme i teškoće sa kojima se suočavamo - rekao je Petković i dodao da svako ko dođe na KiM, susreće se pre svega susreće sa "sopstvenom dušom i sa samom riznicom tog duhovnog bogatstva srpskog naroda".

- Dakle od Bogorodice Ljeviške, Visokih Dečana, Pećke patrijaršije, Gračanice pa sve do naših brojnih kulturnih spomenika mnogih crkava manastira srednjovekovnih do našeg kulturnog blaga prirodnog bogatstva. KiM zaista pruža mnogo toga što zaslužuje vašu pažnju da dođete i posetite našu južnu pokrajinu - istakao je Petković.

Dodaje da je na štandu KiM u okviru sajma turizma svi zainteresovani imaju prilike da upoznaju bogatu ponudu koju KiM nudi.

- Nudimo naše fantastične turističke destinacije, ali imate prilike i da se upoznate sa onim što nudimo i u oblasti sporta, gastronomije, bogatog kulturnog programa - naveo je Petković.

Naglasio je da "koji god deo našeg KiM da posetite, tamo gde živi srpski narod, bez

obzira što je reč o jednoj jedinstvenoj tradiciji postoje mnoge specifičnosti koje krase, posebno Kosovsko Pomoravlje, posebno metohiju, štpce, centralno Kosovo ili sever. 

- Ali sve to ukazuje i pokazuje koliko je bogata naša tradicija i sa čime sve imamo da se ponosimo - zaključio je Petković.

 

BONUS VIDEO: 

SVIMA SU NAM SUZE KRENULE: Kako su srpski spasioci izvukli devojku iz ruševina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SEDMICA TRI MILIONA EVRA: Vidite izvučene brojeve - šestice veoma izdašne