NIVO DRINE NOĆAS PORASTAO METAR: Poplave širom Loznice, voda preti i Banji Koviljači (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

20. 01. 2023. u 13:16

SILNE količine vode iz Drine, čije je korito odavno tesno, izlivaju se na sve strane u lozničkom kraju.

НИВО ДРИНЕ НОЋАС ПОРАСТАО МЕТАР: Поплаве широм Лознице, вода прети и Бањи Ковиљачи (ФОТО)

V Mitrić

Naime, zbog obilnih padavina koje su prethodnih dana padale u Crnoj Gori došlo je do povećanja nivoa reke i u Srbiji. Vodostaj Drine je od juče ujutru u pola pet, do jutros u isto vreme, porastao 95 centimetara.

Već su poplavljeni delovi lozničkog kraja, Lipnički Šor i Lozničko polje, a vode iz Drine prete da uđu u centar Banje Koviljače preko nasipa i magistrale. Takozvana klapna, koja je zapravo brana da voda ne ide dalje, zalepljena je. Ekipe majstora stručnjaka i radnika nastoje da je poprave. Ispumpavanje vode je neprestano. 

Iako je nivo Drine sada pet metara i za samo jedan dan je porastao skoro metar, po rečima zamenika gradonačelnika Loznice Ljubinka Đokića, dobra vest je da od jutros nivo stagnira. Kod Bajine Bašte je pao 60 centimetara.

Ako se nastavi ovaj trend opadanja izborićemo se sa poplavama na dve kritične tačke koje imamo ovde, imamo pumpe koje u minuti mogu da iscrpe 20 hiljada litara vode  - rekao je Đokić. -  Od jutros imamo jednu kritičnu tačku u Šoru, tu je obala kanala niža i tamo su na terenu ekipe mehanizacije. Oni čine sve što mogu da podignu nivo obale, da ne bi reka poplavila.

Inače, zbog snega koji je jutros počeo da pada, na terenu Gornjeg Jadra su ekipe koje posipaju so, iako je mala količina snega, ali se čisti da se ne bi formirao led.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)