VOJSKA U PRIPRAVNOSTI ZBOG POPLAVA U CRNOJ GORI: Oglasio se rukovodilac Ministarstva odbrane Filip Adžić

M. SEKULOVIĆ

20. 01. 2023. u 10:00

VOJSKA Crne Gore je u pripravnosti zbog poplava, saopštio je ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore i rukovodilac Ministarstva odbrane Filip Adžić.

ВОЈСКА У ПРИПРАВНОСТИ ЗБОГ ПОПЛАВА У ЦРНОЈ ГОРИ: Огласио се руководилац Министарства одбране Филип Аџић

Foto: Jutjub/NOVA M

Prema njegovim rečima, Vojska Crne Gore je primila zahtev od Službe zaštite i spasavanja iz Opštine Pljevlja, koji se odnosi na potencijalno angažovanje pripadnika u rejonu ove opštine. Nepovoljna situacija je i u opštinama Bijelo Polje, Mojkovac, Gusinje, Plav, Berane, Rožaje. 

- Vojska Crne Gore je u cilju izvršenja zadataka iz tri misije, a koji se odnose na pomoć civilnom stanovništvu u uslovima zimskih nepogoda, opredelila određena sredstva i snage koje mogu biti angažovane - saopšteno je iz kabineta ministra Adžića.
 
- U sastavu snaga za pomoć civilnom stanovništvu određeno je 150 pripadnika, sa ličnim sredstvima i opremom. Pored toga, Vojska može angažovati medicinski tim, inženjerijske mašine i transportni helikopteri Bell 412EPI i helikopter Bell 505. U slučaju dodatnog pogoršanja situacije na terenu, broj pripadnika koji će se staviti na raspolaganje građanima se može i povećati. Službenici područnih jedinica Direktorata za zaštitu i spasavanje Ministarstva unutrašnjih poslova su na terenu i u stalnoj su komunikaciji sa službama zaštite i drugim lokalnim i komunalnim službama, kao i Vojskom Crne Gore - kaže se u saopštenju.
 
Kako ističu, Vojska Crne Gore je primila zahtev od Službe zaštite i spasavanja iz Opštine Pljevlja, koji se odnosi na potencijalno angažovanje pripadnika u rejonu opštine Pljevlja, u cilju izgradnje nasipa i sprečavanja izlivanja reke Ćehotine i jezera Otilovići i na taj način ugrožavanja života i imovine civilnog stanovništva. Vojska je stavila u pripravnost pripadnike stacionirane u kasarni u Pljevljima.
 
- Nepovoljna situacija je i u opštinama Bijelo Polje, Mojkovac, Gusinje, Plav, Berane, Rožaje gde usled jakih padavina imamo ugrožene objekte, mostove i puteve, ali prema poslednjim informacijama očekuje se smanjenje padavina i opadanje vodostaja - saopšteno je iz kabineta ministra Adžića.
 
BONUS VIDEO:

PODIVLjALI IBAR I LOVNIČKA RIJEKA: Poplave zbog padavina u Rožajama i Tomaševu


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024