OVO SU NAJVEĆI MLADI TALENTI TRSTENIKA-U školi ređaju petice, na fakultetu samo desetke, a danas su im uručene stipendije (FOTO)

S.BABOVIĆ

20. 12. 2022. u 22:47

STIPENDIJE Fonda za mlade talente u Trsteniku dobilo je danas 78 srednjoškolaca i studenata.

ОВО СУ НАЈВЕЋИ МЛАДИ ТАЛЕНТИ ТРСТЕНИКА-У школи ређају петице, на факултету само десетке, а данас су им уручене стипендије (ФОТО)

Foto: OU Trstenik

Učenici srednjih škola i gimnazija primaće u narednih 10 meseci po 6.000 dinara, dok će studenti prve i druge godine fakulteta dobijati mesečno po 7.000, studenti treće i četvrte godine po 8.000, studenti master studija - 9.000 i doktoranti - 10.000 dinara.

Gimnazijalka Milena Pantelić ima prosek 5,0. Novac će iskoristiti za autobusku kartu do škole do koje svakodnevno putuje, ali i za druge školske troškove.

- Karta je veoma skupa, a tu su i školski pribor, užina - kaže Milena. - Svaka podrška znači. Nadam se da ću studirati Medicinski fakultet, volela bih da se bavim forenzikom.

Ana Trifunović, odlična studentkinja master studija Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu već je četiri godine stipendiskinja opštine.

-Dosta mi znači stipendija, jer kupujemo materijal za rad, treba nam dosta alata, znači i mojim roditeljima, već sam petu godinu na studijama - kaže Ana.

Nešto više od šest miliona dinara izdvojeno je ove godine za stipendiste, koji su 29.-a generacija programa Fonda za mlade talente.

- Mislim da na ovaj način pokazujemo koliko opština ceni i vreduje sve rezultate naših talentovanih mladih ljudi i sav trud koji su uložili u svoje školovanje, a ovo je pokazatelj da ozbiljno računamo na njih i da se njima ponosimo - kaže Milena Turk, predsednica opštine Trstenik.

Na konkurs se ove godine javilo 87 kandidata.

- Izabrano je 78 dobitnika i nakon potpisanog ugovora, dobili su novčani iznos za septembar, oktobar i novembar - kaže Sanja Radojković, predsednica UO Fonda za mlade talente. - Stipendija ne predstavlja samo materijalnu podršku za postignute rezultate, već verujem da će im poslužiti kao motiv za sticanje novih znanja i podrška za dalje usavršavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave