JUŽNA KOREJA SUMNJA DA SE KRALJ KRIPTOVALUTA KRIJE U SRBIJI? Interpol raspisao crvenu poternicu

Novosti onlajn

12. 12. 2022. u 12:57

JUŽNOKOREJSKI tužioci veruju da se Do Kvon, propali preduzetnik koji stoji iza 40 milijardi dolara vrednog debakla tokena, krije u Srbiji, dok nastavljaju svoju višemesečnu potragu za kraljem kriptovaluta, piše Fajnenšel tajms.

ЈУЖНА КОРЕЈА СУМЊА ДА СЕ КРАЉ КРИПТОВАЛУТА КРИЈЕ У СРБИЈИ? Интерпол расписао црвену потерницу

Foto: Printskrin/Jutjub/ Coinage

Oni sada traže saradnju od srpskih vlasti kako bi ga locirali i pritvorili, saopštilo je tužilaštvo južnog okruga Seula, koje istražuje kolaps Kvonovog operatera kriptovaluta Terraform Labs. Kvon je optužen za prevaru i kršenje zakona o tržištu kapitala u svojoj zemlji nakon kolapsa njegovih terraUSD i Luna kripto kovanica u maju.

Tužioci su u oktobru rekli da je otišao u nepoznatu zemlju preko Dubaija nakon što je napustio Singapur, gde je bilo sedište Terraforma. Južna Koreja je u novembru oduzela Kvonov pasoš. Interpol je raspisao crvenu poternicu protiv Kvona na zahtev Seula. Južna Koreja nema ugovor o ekstradiciji sa Srbijom, ali su obe zemlje pristupile Evropskoj konvenciji o ekstradiciji.

Investitori su podneli zajedničke tužbe protiv Kvona u Singapuru i SAD. Kvon je negirao bilo kakvu nepravdu iako se izvinio žrtvama kolapsa njegovog blokčejn sistema. On je tvrdio da južnokorejske optužbe protiv njega nisu "legitimne" i da su "politički motivisane".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove