INCIDENTI U ZOO VRTU NA PALIĆU: Ženku persijskog leoparda ubio mužjak, piton usmrtio majmuna

Novosti online

11. 12. 2022. u 13:35

U ZOOLOŠKOM vrtu na Paliću juče je mužjak persijskog leoparda napao ženku i ona je od zadobijenih povreda uginula.

ИНЦИДЕНТИ У ЗОО ВРТУ НА ПАЛИЋУ: Женку персијског леопарда убио мужјак, питон усмртио мајмуна

Foto: Unsplash/Ilustracija

Sonja Mandić, direktorka Zoološkog vrta, potvrdila je za Blic da su juče izgubili ženku leoparda.

- Leopardi su bili zajedno smešteni u svom objektu u okviru EEP programa i od kada je krajem 2020. godine stigao mužjak iz Rima radili smo na njihovom spajanju pošto je cilj dolaska bio razmnožavanje vrste. Posle više od dve godine upoznavanja, u septembru ove godine, spojili smo ih u istu volijeru - kaže Sonja Mandić.

Prema njenim rečima ženka i mužjak persijskog leoparda su od tada bili danju bili zajedno, a noću su ih zatvarali odvojeno da bi smanjili mogućnost agresije i povreda pošto prilikom parenja mužjak zubima hvata za vrat ženku i tako je fiksira ispod sebe i često dolazi do ujeda.

- Više detalja za sada nemamo. Sledeće nedelje, zapravo odmah sutra, šaljemo izveštaje organizacijama u EEP programu, a telo ženke na obdukciju i ostalo što je uobičajeno u ovakvim situacijama. To je redovna procedura koju sada moramo da završimo - objasnila je Mandićeva.

Za medije je potvrdila još jedan nesvakidašnji incident koji se dogodio početkom prošlog meseca. Naime, u novembru je zmija, takozvani mrežasti piton, izašla iz terarijuma, otišla je do kaveza sa majmunima i usmrtila je ženku tamarina, staru 19 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola