TRAŽILA DA NE BUDE RAZREDNA: Za suspendovanu Jelenu V. samo pohvale, već bilo problema sa odeljenjem

Š. M. - Lj. B.

09. 12. 2022. u 09:11

U OSNOVNOJ školi "Sveti Sava" u Vrčinu, posle incidenta tokom kojeg je, kako se vidi na snimcima podeljenim po društvenim mrežama, nastavnica biologije Jelena V. đacima osmog razreda uputila neprimerene pretnje, u ovoj obrazovnoj ustanovi nastava se odvija normalno.

ТРАЖИЛА ДА НЕ БУДЕ РАЗРЕДНА: За суспендовану Јелену В. само похвале, већ било проблема са одељењем

Foto

Nakon što su saznali za verbalni ispad biologičarke, koja je đacima pretila da će "da plati da ih premlate", reagovala je uprava škole. Protiv nastavnice je pokrenut disciplinski postupak i ona je udaljena s posla do okončanja postupka.

Naši reporteri koji su juče posetili školu uverili su se da deca normalno dolaze na nastavu, ali o incidentu niko nije hteo da govori. Domar na ulazu rekao nam je da je direktor na sastanku i da nije u mogućnosti da razgovara sa novinarma.

Škola i dvorište bili su zaključani. Na terenu smo saznali da takva praksa traje već određeno vreme, a da se vrata otključavaju kada se nastava završi. Oko osmoletke nije bilo učenika, ali ni roditelja. Atmosfera je kao da se apsolutno ništa nije dogodilo.

Nešto pričljivije bili su komšije i poznanici nastavnice koja je akter incidenta. Za nju imaju samo reči hvale. Ubeđeni su da su je učenici toliko isprovocirali da je morala tako da reaguje.

Foto

- Zaista je sjajan pedagog, uvek je ljubazna, nasmejana, često dolazi u našu radnju - kaže nam radnica u obližnjoj prodavnici. - Predaje biologiju već 12 godina i nisam čula da je bilo ikakvih problema. Svaki put kada dođe u trgovinu, lepo se ispričamo. Živi normalnim i povučenim životom, nikada nije bila incidentna. Pitanje je koliko su je đaci isprovocirali i podstakli na takvu reakciju. Sigurna sam da to što je rekla, isprovocirana, u besu, nije ozbiljno mislila.

Muškarac starosti oko 35 godina, zaposlen u obližnjoj farbari, takođe, ima lepo mišljenje o Jeleni V:

- Niko u kraju ne može za tu nastavnicu da kaže ružnu reč - kaže nam.

Više stanovnika ovog mesta potvrdilo nam je da su Jelenu. V. juče ujutru videli u centru Vrčina. Kažu da je posle toga otišla u pravcu Beograda.

- Zaista nikada nisam čuo da je uradila bilo šta loše, baš suprotno, svi je hvale i ističu kao vrsnog pedagoga - priča naš sagovornik iz farbare. - Svi smo se iznenadili kada smo čitali u medijima da je vikala na decu. Živi sa detetom, povučenim i normalnim životom. Čuo sam da je nekoliko puta od uprave škole tražila da je oslobode obaveze starešinstva nad ovim odeljenjem, što ukazuje da je ranije imala problema sa učenicima iz razreda.

Nastavnica živi u centru Vrčina u jednospratnoj zgradi, na prvom spratu. Reporteri "Novosti" zvonili su na vrata stana, ali niko nije otvorio. Komšinica kaže da Jelenu V. vidi u prolazu i da se samo pozdrave.

 

TREĆI NIVO NASILjA, SUSPENDOVANA

Ispad biologičarke, inače, Tim za prevenciju i reagovanje na nasilje, okarakterisao je kao treći novo nasilja, a u Ministarstvu prosvete objašnjavaju da je škola ta koja mora da reaguje, pa je odmah i održan sastanak. Direktor je pokrenuo disciplinski postupak zbog teže povrede obaveze zaposlenog, a nastavnica je udaljena s posla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)