PLjAČKA, uništavanje i prisvajanje kulturne baštine, od jezika i predanja do materijalnih spomenika, najdugotrajniji je rat na svetu.

Petar Veliki

27.11.2022. 09:09

I, šta ćemo sada? Jel' treba ja da obnovim zahteve našim prijateljskim zemljama - Austriji i Nemačkoj, da vrate opljačkano kulturno blago Srbije i Srba, ili će to uraditi neka državna institucija?

Komentator

27.11.2022. 09:26

Nemci su ovde tražili dokaze o nastanku bele evropeidne (arijevske) rase i našli su ih. Bilo je puno takvih tragova i izvan Lepenskog vira i Vinče. Zato su ih opljačkali da bi lažna istorija celog ljudskog roda mogla da se nastavi. Nju i danas učimo u školama. Nje se i danas drže naši akademici. Spominjanje Troje u njihovim izveštajima moglo bi se smatrati šifriranim priznanjem da su našli dokaze da je Troja bila ovde, u Skadru. Možda su oba velika rata između ostalog pokrenuli i zato da bi se još bolje sakrila istina da su Srbi u osnovi evropske i svetske civilizacije.

Đoka

27.11.2022. 09:28

Počelo je to pre, od Vuka Karadžića i krađe manastirskih knjiga i prodaje Austrougarskoj. Prošlo je dovoljno vremena, pa se nadam da će neki učeni ljudi razotkriti njegovu ulogu u svemu tome.

srbo

27.11.2022. 09:30

Kulturu i veru nosim u srcu i toga se odreći neću,kao ni moji predci stradalnici! To svi naši dušmani znaju, nikada otimanjem to neče da imaju.

Miloš Knin

27.11.2022. 10:46

Једна ствар ми није јасна, ако су нас Аустријанци увек тако мрзели, зашто су примили нашег патријарха и силни народ за време великих сеоба? Зашто су аустријски цареви изградили десетке манастрира и стотитине цркава у АустроУгарској и дали црквену власт над православцима управо нашем патријарху? За мене чудно??? У то време Вук Стефановић Караџић је био Аустријски службеник којем је Аустрија платила да проведе реформу Српског језика под водством словенца Јанеза Копитара.

Mix

27.11.2022. 10:52

Agresija na našu kulturu, jezik i pismo je već tradicija. Šta smo učinili da zaštitimo našu kulturu,jezik i pismo? Zahtev hrvatima da vrate Srpsku baštinu. Crkva ima evidentirane pogubljene pravoslavne sveštenike i naše crkve. Dečji logori. To se nastavlja i danas.Sve je to je to dovoljno da se ta zemlja tuži za genocid. "Hvala" Aleksandru Karađorđeviću za ujedinjenje i Srpskim komunistima na doprinosu našem uništenju.

NS

27.11.2022. 12:09

Da se to desi npr.Izraelu,objavili bi rat!Tako su i opstali kao narod čuvajući i skrivajući širom sveta svoje blago.Ni jedan zločin prema njima,nisu ostavili nezabeležen i bez spomenika.Svaki trag,svaku knjigu su otkupljivali širom sveta i dovlačili u zemlju.Samo Srbi i danas ćute i praštaju,a deca nam uče padobransku istoriju o preskakanju Karpata i doletanju na Balkan u 7.veku n.e.Sramota!