DRAMA U PRIJEPOLJU: Kiša ne prestaje, reka Lim se izlila na tri mesta, večeras zasedao Štab za vanredne situacije (VIDEO)

A. ROVČANIN

20. 11. 2022. u 22:39

REKA Lim izlila se večeras na tri lokacije i to u Brodarevu, Zalugu i Ivanju.

ДРАМА У ПРИЈЕПОЉУ: Киша не престаје, река Лим се излила на три места, вечерас заседао Штаб за ванредне ситуације (ВИДЕО)

A.Rovčanin

Štab za vanredne situacije večeras je na vanrednoj sednici doneo odluku da se između ostalog zabrani prelaz pešacima preko visećeg mosta u centru grada i zatvori lokalni put uz obalu reke Lim u mesnoj zajednici Ivanje.

Lim je u Brodarevu poplavio sportske terene „Jalija“, a preti i da ugrozi Vatrogasni dom. U Ivanju se voda izlila na lokalni put koji prolazi uz samu obalu, dok je u Zalugu poplavljeno poljoprivredno zemljište.

Prema rečima predsednika opštine Vladimira Babića, vodostaj Lima raste iz časa u čas, a ono što dodatno zabrinjava jeste kiša koja ponovo pada u Prijepolju, ali i u opštinama severa Crne Gore, odakle stiže velika količina vode.

- Večeras smo na sednici štaba doneli odluku da se zabrani prelaz preko visećeg mosta dok se vodostaj Lima ne vrati u dozvoljene granice. Zabranili smo pristup sportskim terenima ORSI. Zabranjen je prolaz lokalnim putem uz obalu reke Lim u MZ Ivanje, a pratiće se vodostaj Lima na magistralom putu u mestu Strugovi. U Šarampovu će biti nastavljeno postavljanje zapreka a u Brodarevu se pratiti situaciju u okolini Vatrogasnog doma – rekao je Babić nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati