JUGOSLAVIJA je u dužem razdoblju bila u ozbiljnoj ekonomskoj krizi, od 1970. godine pa sve do raspada. Uzrok tome se u osnovi nalazio u njenom političkom i ekonomskom sistemu, koji su bili potpuno neadekvatni vremenu u kome je svet živeo.

BEOGRAĐANIN

16.11.2022. 23:39

Pišete-Jugoslavija u ekonomskom i političkom ćorsokaku ! A, taj ,,ćorsokak" je značio da je SFRJ, pred raspad ( u kojem je Jović bio- među glavnim vedetama), imala vanjski dug od 21. milijardu dolara. I, pripadala srednje razvijenim zemljama Evrope. Naša Srbija je - pred raspad SFRJ- imala vanjski dug od 6,3 milijarde dolara. A,koliko (danas) iznosi vanjski dug Srbije? Neki pišu da je to preko 30 milijarde Evra, a ja bih voleo znati,koliki je taj dug? Može li neko da mi odgovori na pitanje? Hvala.

Vlado

17.11.2022. 00:56

Treba u ustavu rep.Srbije napisati clan koji zabranjuju politicko udruzivanje Srbije sa ex Jug.zemljama.Kao sto je to napisano u ustavu Hrvatske.Samo tako ce sadasnja Srbija sacuvati svoju teritoriju.U protivnom,buduci moguci politicki savez Srbije sa sadasnjim novonastalim balk.drzavama rizikuje da Srbiju svede na Beograd.A sve zahvaljujuci nasoj neslozi,naivnosti,nepoznavanju realnosti.Kraljevina SHS,a posle Jugoslavija su dokaz koliko je Srpski narod pogrijesio udruzujuci se u saveze iz koji su Hrvati I Slovenci profitirali i otisli.

micko

17.11.2022. 08:06

I još ima onih koji pričaju da je juga bila dobra i da jim je bilo fino ... vatikanska zavjera sve od početka i koja nažalost još traje jer oni imaju firme po srbiji i država plaća njihove radnike a oni i dalje odnose profilt

Hogar

18.11.2022. 07:17

JUGOSLAVIJA JE ZA SRBIJU BILA TAMNICA...SRBIJA JE OSLOBODILA I SLOVENIJU...HRVATSKU....MAKEDONIJU...C.GORU . ...I U 1 S.R. I U 2 S.R. I SRBIJA JE JEDINA IMALA MEDJUNARODNO PRIZNAT STATUS. SVE TO SMO ZRTVOVALI ZBOG JUGOSLAVIJE.....TU SU NAS UNISTILI NA SVE NACINE ZAJEDNO SA NASIM IZDAJNICIMA....ISTO JE I DANAS NA KIM RADA TRAJKOVIC SE SAMA NUDI KURTIJU SAMO NEZNAM ZASTA..PREVISE JE MATORA ....NIKAD VISE JUGOSLAVIJE U KOJOJ JE UNISTENA SRBIJA I NJEN NAROD