KORIDORI DEMANTUJU LAŽI NOVE: "Preneli su neistinitu informaciju"

Novosti online

11. 11. 2022. u 21:37

POVODOM lažnog izveštavanja Nove.rs koja je prenela fotografiju sa Tvitera o navodnoj pukotini na auto-putu kroz Grdeličku klisuru oglasili su se i Koridori Srbije.

КОРИДОРИ ДЕМАНТУЈУ ЛАЖИ НОВЕ: Пренели су неистиниту информацију

Foto Tanjug

Naime, na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj se vidi potporni zid na auto-putu kroz Grdeličku klisuru. Uz komentar da su foto napuklog zida bez provere preneli pojedini mediji, Koridori Srbije obaveštavaju javnost:

- Naša kompanija prati sve objave koje se tiču puteva i čim smo u toku dana videli objavu sa profila pod pseudonimom, poslata je dežurna ekipa inženjera na trasu autoputa. Oni su ustanovili da nikakve pukotine na potpornim zidovima u Grdelici ne postoje i da su sve kosine potpuno stabilne. Slika, koja se pojavila, pokazuje mesto na kome je izvršen prekid betoniranja tokom same izgradnje, takvo je stanje od kako je stabilizacija kosine završena i ništa se nije menjalo u proteklom periodu - navodi se u saoštenju.

Zbog uznemirenja javnosti, inženjeri Koridora Srbije sutra će izaći na trasu i izvršiti vanredno očitavanje pomeranja na svim kosinama u Grdeličkoj klisuri.

Foto: Printskrin/ Nova.rs

 

- Ovom prilikom još jednom podsećamo javnost da su Koridori Srbije još 2019. godine uspostavili stalni monitoring na kosinama u Grdeličkoj klisuri i da do sada nikakva pomeranja nisu uočena. Napominjemo da se saobraćaj kroz Grdeličku klisuru odvija nesmetano, uz najviši stepen bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Molimo predstavnike medija da svaku informaciju ili objavu na društvenim mrežama, prvo provere sa nadležnim institucijama, a u cilju sprečanja bespotrebnog dezinformisanja i uznemiravanja javnosti - naveli su iz Koridora.

Foto: Tviter printskrin/ Puru Jarvi by PUB

 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)