"PJER" ZA FILIPOVIĆEV PRIKAZ JUSTICIJE: Proglašeni laureati 55. konkursa Novosti za najbolju karikaturu (FOTO)

M. N. M.

27. 09. 2022. u 15:21 >> 16:31

ZLATNI "Pjer" na 55. konkursu "Novosti" za najbolju novinsku karikaturu pripao je Vladislavu Filipoviću, karikaturisti portala "Kosovo onlajn", za prikaz poražene Justicije u radu naslovljenom "Pravda".

ПЈЕР ЗА ФИЛИПОВИЋЕВ ПРИКАЗ ЈУСТИЦИЈЕ: Проглашени лауреати 55. конкурса Новости за најбољу карикатуру (ФОТО)

Foto: M. Anđela

Drugoplasirani je Jovo Škomac, veteran prestižnog konkursa, kome je Srebrnog "Pjera" donela karikatura pod naslovom "Žetva", dok Bronzani "Pjer" odlazi u ruke još jednog veterana Gorana Ćeličanina.

Priznanje za najbolji portret koji nosi ime legendarnog karikaturiste i satiričara "Novosti" Ranka Guzine pripalo je Aleksandru Đorđeviću za portret glumca Bate Stojkovića, a najbolji mladi karikaturista je Filip Karan.

Ovako je odlučio žiri u kome su, pored prošlogodišnjeg dobitnika Zlatnog "Pjera" Dragoslava Janoševića i poznatog crtača i ilustratora Dušana Pavlića, bili i književnica Vesna Kapor, satiričar "Novosti" i pisac Bojan Ljubenović, te glavni i odgovorni urednik "Novosti" Milorad Vučelić. Nagrade će laureatima biti uručene 17. oktobra u 18 časova u Galeriji "Progres", na otvaranju tradicionalne izložbe koja prati konkurs "Pjer".

Najbolji među 412 prispelih radova, koliko ih je ukupno pristiglo, uz sve koji su se našli u užem izboru karikaturiste Toše Borkovića, naći će se u pratećem katalogu. Postavka će moći da se vidi od 17. do 22. oktobra u "Progresu", uz prateću retrospektivnu izložbu svih radova ovenčanih Zlatnim "Pjerom" od 1967. godine do danas.

Pobedničke karikature

Karikatura koja je osvojila "Zlatni Pjer"

Pobedničke karikature

Karikatura koja je osvojila "Srebrni Pjer"

Pobedničke karikature

Karikatura koja je osvojila "Bronzani Pjer"

Pobedničke karikature

Nagrada za najboljeg mladog karikaturistu

Pobedničke karikature

Nagrda Ranko Guzina za portret karikaturu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

PREMA NARODNOM VEROVANJU SVETI SAVA JE OVDE NAPRAVIO ČUDO: Meštani i danas veruju u moć lekovitog izvora