RADIONICE ODOBRENE ZA NASTAVNIKE, NE I ZA ĐAKE: Ministarstvo pojasnilo zašto je program centra E8 akreditovan

Lj. B.

23. 09. 2022. u 06:00

REŠENjE Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja iz 2016. godine, kojim je akreditovan "Program Y - mladi - Inovativni pristup u prevenciji rodno zasnovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova mladića i devojaka", odnosi se na nastavnike i stručne saradnike u srednjim školama i nije namenjen učenicima. Ovaj program nalazi se i na sajtu Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

РАДИОНИЦЕ ОДОБРЕНЕ ЗА НАСТАВНИКЕ, НЕ И ЗА ЂАКЕ: Министарство појаснило зашто је програм центра Е8 акредитован

nadležnost Ministarstvo prosvete

Ovo se navodi u pismu Ministarstva prosvete koje je upućeno našoj redakciji, a povodom teksta koji je na naslovnoj stranici "Novosti" najavljen pod naslovom "Ministarstvo dalo dozvole za lekcije o promeni pola".

U tom tekstu, preneli smo izjave roditelja koji su nam se požalili da su u jednoj beogradskoj osnovnoj školi njihovoj deci u šestom razredu držane radionice na kojima je tema bila "džender" agenda koja zagovara promenu pola, međupolnost, istopolne zajednice...

Ta predavanja držao je Centar E8, koji je deo regionalne mreže Inicijativa mladića koju okuplja Care international.

Iz Ministarstva navode da se njihova dozvola nije odnosila na predavanja u osnovnoj školi i naglašavaju da škole imaju autonomiju i mogućnost da njihovi organi donesu odluku o učešću u nekom projektu.

Inače, program Centra E8 dobio je 2016. godine status programa od javnog značaja. Kao svoje ciljeve u projektu su naveli prevenciju nasilja, promociju zdravog života, suzbijanje upotrebe droga...  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove