VULIN PORUČIO: "Koridor 10 i ove sezone najbezbednija saobraćajnica u Evropi, baš kao i prošle"

Novosti Onlajn

22. 09. 2022. u 11:57

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, nakon što je održana tromesečna akcija pojačanih mera i aktivnosti policije na Koridoru 10, istakao je da je ostvareno povoljno stanje bezbednosti na ovom putnom pravcu, kao i da je zahvaljujući odgovornom i predanom radu pripadnika policije, Koridor 10 najbezbednija saobraćajnica u Evropi.

ВУЛИН ПОРУЧИО: Kоридор 10 и ове сезоне најбезбеднија саобраћајница у Европи, баш као и прошле

Foto: MUP

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sa ciljem organizovanog i planskog pružanja bezbednosne zaštite domaćim i stranim državljanima koji su u toku letnje turističke sezone putovali Koridorom 10 sproveli su akciju u periodu od 15. juna do 15. septembra 2022. godine - rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. 

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da je povećano prisustvo policije na Koridoru 10 značajno doprinelo smanjenju prekršaja i krivičnih dela. 

- Tokom 2022. godine Koridorom 10 prošlo je više od 14 miliona lica i četiri miliona vozila, što jasno govori sa aspekta bezbednosti koliko je naš Koridor 10 bezbedan i siguran. Velika vidljivost i prisustvo policije, kao i njihov efikasni rad, doprineo je smanjenju prekršaja i krivičnih dela iz svih oblasti na Koridoru 10. Ukupan broj krivičnih dela izvršenih na putnim pravcima Koridora 10 smanjen je za 35,87 odsto u odnosu na 2021. godinu, izvršeno je 59 krivičnih dela, dok su u 2021. godini izvršena 92 krivična dela. Takođe, za 25 odsto smanjen je broj krivičnih dela izvršenih na parking prostorima benzinskih pumpi, ugostiteljskih objekata i uređenih odmorišta na putnim pravcima Koridora 10 tokom letnje turističke sezone 2022. godine, odnosno izvršeno je devet krivičnih dela sa manjom materijalnom štetom i ja sam zaista ponosan na sve moje policajce angažovane na očuvanju bezbednosti Koridora 10 -  istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. 

Foto: MUP

 

Ministar unutrašnjih poslova Vulin zahvalio se svim policijskim službenicima koji su svojim radom doprineli da Koridor 10 i ove letnje sezone, baš kao i prethodne godine bude najbezbednija saobraćajnica u Evropi i što je najvažnije, da domaći i strani državljani koji prolaze Koridorom 10 budu sigurni i bezbedni i da su uvek i u svakom trenutku imali i imaju kome da se obrate za pomoć.

BONUS VIDEO: Pogledajte video sa Tajms skvera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)