CRKVAMA VRAĆENO 90 ODSTO IMOVINE: Decenija rada Agencije za restituciju

J. Ž. S.

04. 09. 2022. u 23:45

VIŠE od 65.000 zahteva do sada je obrađeno, a starim vlasnicima je vraćena imovina i to ukupno 56.900 kvadrata stanova, kuća i poslovnih prostora, 87.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, 6.300 šuma i 622 hektara građevinskog zemljišta, dok je crkvama i verskim zajednicama vraćeno više od 90 odsto imovine, rezultati su desetogodišnjeg rada Agencije za restituciju.

ЦРКВАМА ВРАЋЕНО 90 ОДСТО ИМОВИНЕ: Деценија рада Агенције за реституцију

Profimedia

Po osnivanju Agencije, pre deceniju, u zakonskom roku koji je trajao dve godine, podneto je oko 75.000 zahteva za povraćaj oduzete imovine i obeštećenje.

- Mi smo na početku kraja. Danas već radimo planove za iduću godinu. Sve odluke ćemo doneti u svim predmetima za tri, tri i po godine. Moramo, nakon toga, da čekamo odluke drugostepenog organa i sudova. Posle toga sledi postupak koji je odvojen: sažimanje i okončanje procesa - rekao je Strahinja Sekulić, prvi čovek Agencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas