FREZE PRKOSILE KIŠI: U Progorelici kod Kraljeva održan skup ljubitelja motokultivatora (FOTO)

G.Ćirović

14. 08. 2022. u 16:34

UPRKOS kiši koja je padala gotovo bez prestanka, u selu Progorelica nadomak Kraljeva u nedelju je održan je tradicionalni, osmi po redu skup ljubitelja i vlasnika motokultivatora pod nazivom - "Frezijada 2022".

ФРЕЗЕ ПРКОСИЛЕ КИШИ: У Прогорелици код Краљева одржан скуп љубитеља мотокултиватора (ФОТО)

Foto:G.Šljivić

u organizaciji Udruženja građana „Dolina kraljeva“ i Mesne zajednice, ova jedinstvena manifestacija je ove godine okupila tridesetak vlasnika i ljubitelja lakih poljoprivrednih mašina – popularnih freza, iz ovog i okolnih sela kraljevačkog kraja.

- Sigurno bi bilo više učesnika da ne pada kiša, ali važno je da se lepa tradicija sačuva, da se okupimo, družimo i razmenimo iskustva – poručili su meštani obližnjih Oplanića koji su došli da podrže "Frezijadju" u svom komšiluku.


Posle takmičenja u savladavanju čunjeva na kojem su učesnici pokazali zavidnu veštinu u upravljanju, kao i izbora najoriginalnije freze, usledio je tradicionalni defile kratkom deonicom Ibarske magistrale, a potom i lokalnim putem kroz Progorelicu, selo koje u odnosu na broj stanovnika ima najviše ovih poljoprivrednih mašina u Srbiji, što s ponosom ističe.

A, bez obzira na loše vremenske uslove, ni ovog puta nije izostalo popularno „treće poluvreme“, pa je uz iće i piće, muziku i dobro raspoloženje, druženje potrajalo do kasnih večernjih sati.


BONUS VIDEO: Gučom se ori Vidovdan
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri