UBIO DRUGA ZBOG FLAŠICE VODE? Kraljevčanin Milan T. (24) uhapšen zbog sumnje da je usmrtio svog sugrađanina Strahinju Markovića (23)

G. ĆIROVIĆ

13. 08. 2022. u 07:40

KRALjEVČANIN Milan T. (24) uhapšen je juče zbog sumnje da je u noći između četvrtka i petka, na igralištu između stambenih zgrada u naselju Moša Pijade, iz još nepoznatih razloga, usmrtio svog godinu dana mlađeg sugrađanina Strahinju Markovića.

УБИО ДРУГА ЗБОГ ФЛАШИЦЕ ВОДЕ? Краљевчанин Милан Т. (24) ухапшен због сумње да је усмртио свог суграђанина Страхињу Марковића (23)

Foto: G. Šljivić

Zločin se, pod još nerazjašnjenim okolnostima, dogodio oko 1.30 kada je, kako je saopšteno iz Policijske uprave Kraljevo, Milan posle kraće rasprave, kako se sumnja, nožem u grudi ubo Markovića. Hitna pomoć je brzo stigla i teško povređenog mladića prevezala u Opštu bolnicu "Studenica", ali je on, uprkos naporima lekara da mu spasu život, oko tri sata ujutro podlegao povredama.

Efikasnom akcijom pripadnika kraljevačke policije, Milan T. je ubrzo pronađen i uhapšen. Pod sumnjom da je počinio ubistvo, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu na saslušanje.

Foto: Fejsbuk

O motivima ovog zločina, kao i o tome šta je prethodilo ubistvu u najvećem kraljevačkom stambenom naselju, zasad se u gradu na Ibru samo nagađa. Prema jednoj verziji, Strahinja je sa mlađim bratom bio na klupi kraj igrališta gde mu je, navodno, Milan zatražio najpre pivo, a potom i vodu. Tada je, kako se pretpostavlja, izbila žučna rasprava, jer Strahinja nije želeo da mu da vodu, nakon čega je Milan potegao nož i ubo svog sugrađanina, a zatim kroz park pobegao u nepoznatom pravcu.

Stanovnici ovog naselja kažu da se i prethodne, kao i gotovo svake noći, sa igrališta čula nesnosna galama od koje sve do ranih jutarnjih sati nemaju mira.

- Probudila me je buka i svetla rotacije sa policijskog automobila. Jedan auto policija je parkirala sa jedne, a drugi sa druge strane igrališta. Čula se galama, a potom je sve utihnulo. Mislio sam da je reč o raciji, a ujutro sam čuo da se dogodilo ubistvo - kaže, za "Novosti", jedan od komšija.

Foto: Društvene mreže

- Svake noći na klupama kraj igrališta se okuplja mnogo, uglavnom mlađih ljudi. Tu piju, galame, svađaju se, a mi koji ovde živimo kada padne mrak zaobilazimo taj deo naselja u širokom luku.

Šta se zapravo dogodilo kobne noći, kao i šta je motiv ubistva, biće poznato po završetku istrage.

Bivša devojka: Otišao si kod Kasje

- Ma kakvi bili, tvrdoglavi, detinjasti, jedini spas mi je bio to što si bar živ, što bar imamo nešto zajedničko do kraja života, iako nismo zajedno. I poslednji put kada si mi rekao: "Videću ja našu Kasju prvi", nisam ti verovala. Prosto, moj mozak nije mogao to da prihvati. Ti? Stena? Nju prvi da vidiš - napisala je Strahinjina bivša devojka na "Instagramu" ispod fotografije (na slici) na kojoj su Strahinja i njihova tragično nastradala ćerka.

U decembru izgubio kćerku

ŽRTVA zločina, Strahinja Marković (23), kako saznajemo, bio je otac sedamnaestomesečne Kasje, koja je krajem decembra prošle godine nesrećnim slučajem pala sa drugog sprata stambene zgrade u centru Kraljeva, a potom dva dana kasnije od zadobijenih povreda nažalost preminula u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu. Devojčica je živela sa majkom, koja je u trenutku nesreće čistila kuću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)