SRPSKI OKLOP: Obuka vojnika generacije mart 2022 na tenkovima T-72 MS (FOTO)

Tanjug

20. 07. 2022. u 17:59

VOJNICI na služenju vojnog roka generacije „mart 2022“ koji su posle prvog perioda obuke raspoređeni u Tenkovski bataljon T-72M obučavaju se za upotrebu savremenih borbenih sredstava u naoružanju ove jedinice.

СРПСКИ ОКЛОП: Обука војника генерације март 2022 на тенковима Т-72 МС (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Reč je o stručno-specijalističkoj obuci koja se realizuje radi osposobljavanja vojnika roda oklopnih jedinica za borbenu upotrebu tenkova T-72MS i izvođenje oklopnih i protivoklopnih dejstava u operacijama Kopnene vojske.

Tokom obuke vojnici stiču znanja o mogućnostima i specifičnostima tenkova T-72MS, upotrebi i održavanju njihovih sistema i podsistema, i prolaze praktičnu obuku na ovom borbenom sredstvu.

Težište je na usvajanju znanja i veština neophodnih za siurnu vožnju tenka u različitim zemljišnim i vremenskim uslovima, te efikasnu upotrebu tenkovskog naoružanja.

Osim angažovanja na obuci, vojnici na služenju vojnog roka su uključeni i u redovne aktivnosti jedinice pa dodeljene zadatke izvode zajedno sa profesionalnim sastavom Tenkovskog bataljona T-72M, u čiji kolektiv su se brzo i potpuno uklopili.

Vojnici su izuzetno zadovoljni činjenicom da su u prilici da se obučavaju na najmodernijim tenkovima u Vojsci Srbije, jednim od najboljih u svetu u svojoj klasi, i pokazuju interesovanje da postanu profesionalni vojnici u ovoj jedinici Kopnene vojske, za šta već sada mogu konkurisati.

BONUS VIDEO - VOJNA VEŽBA Zajednički udar 2020. Pasuljanske livade

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima