JUN JE BIO JEDAN OD NAJTOPLIJIH OD 19. VEKA Meteorolog izneo novu prognozu: Čeka nas 55 tropskih noći

Novosti online

14. 07. 2022. u 12:53

METEOROLOG Slobodan Sovilj je izneo detaljnu vremensku prognozu za naredni period i osvrnuo se na protekli jun mesec, za koji kaže da je bio jedan od četiri najtoplija od 19. veka.

ЈУН ЈЕ БИО ЈЕДАН ОД НАЈТОПЛИЈИХ ОД 19. ВЕКА Метеоролог изнео нову прогнозу: Чека нас 55 тропских ноћи

Foto: Z. Jovanović

- Jeste prijatnije sada jer nismo imali temperature preko 35 stepeni. Danas i sutra će biti najtopliji dani, zbog toga će na snazi biti žuti meteoalarm. Nakon toga očekujemo svežiji vazduh i padavine sa grmljavinom. Sa ovim prodorom svežijeg vazduha, u nedelju u ponedeljak temperatura će biti do 26 stepeni. Od utorka sledi porast temperature, a sa njima i tropske noći - rekao je Sovilj.

Jun mesec je bio za 1-3 stepena topliji u odnosu na prošlu godinu, Sovilj kaže da je ovaj jun bio jedan od četiri najtoplija još od 19. veka.

- Ovo je jedno od najtoplijih leta, RHMZ je izdao obaveštenje gde piše da nas očekuje oko 55 tropskih dana. Taj trend se već video u junu mesecu, prosečna temperature je bila 1-3 stepena viša u odnosu na prošlu godinu. Ovaj jun bio je jedan od četiri najtoplija od 19. veka - izjavio je meteorolog Sovilj.

BONUS VIDEO:

NESVAKIDAŠNjA SCENA U BEOGRADU: Roda u šetnji parkom kod Ekonomskog fakulteta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana