POMOZIMO TIHANI: Između detetovog i svog, birala je život deteta, jedini spas joj je presađivanje bubrega

Novosti online

06. 07. 2022. u 13:01

HUMANITARNA fondacija BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Tihanu Murić Lalić (1989).

ПОМОЗИМО ТИХАНИ: Између дететовог и свог, бирала је живот детета, једини спас јој је пресађивање бубрега

Fondacija Budi human

Sa šest godina obolela je od dijabetesa. Tri puta je imala sepsu zbog pogrešnog lečenja.  Po mišljenju lekara nije mogla ostati u drugom stanju. Ipak, Tihana je ostala trudna baš u vreme globalne pandemije. Sa trudnoćom, na već postojeće dijagnoze nizale su se nove. Jedino rešenje je bila hospitalizacija. Zbog šest dijagnoza bila je izolovana u bolničkoj sobi. Mesecima komplikacije nisu prestajale. Svake nedelje lekari iz konzilijuma su je savetovali da prekine trudnoću, da bira između deteta i svog života, ali je birala život deteta.

Fondacija Budi human

Pobedila je i koronu, al  bubrezi su počeli posustajati. Zbog loših krvnih sudova nisu mogli da joj plasiraju AV fistulu za dijalizu. Kao metodu lečenja preporučili su joj peritonealnu dijalizu. Dva pokušaja, postavljanje i vađenje katetera, četiri puta sečenje stomaka – nije uspelo. Jedino rešenje je bilo plasiranje Hickmanovog katetera ispod desne ključne kosti, što je vrlo privremena i krajnja metoda dijalize. Svakog trena kateter može da prestane da radi i to bi za Tihanu bilo kobno. Dok neki ljudi mogu da provedu na dijalizi godinama, Tihana već posle godinu dana ima mnogobrojne komplikacije, krvarenja i probleme i svaki dan, svaka dijaliza je veliki rizik da bude i poslednja.

Šansu za transplantaciju bubrega Tihani je ponudila jedna klinika iz inostranstva na koju je potrebno da što pre ode, a za to joj je potrebna pomoć svih nas.

Sredstva su joj potrebna za lečenje, transplantaciju bubrega kao i za putne troškove.

Za Tihaninu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Tihani!

BONUS VIDEO: VUKOVE TERAPIJE NAJBOLjE: Pacijenti kažu da je savestan, pedantan, pažljiv i temeljan...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!