ДА МАЛИ ЂОРЂЕ СТАНЕ НА НОГЕ: Петогодишњаку неопходна терапија у Новом Саду

Д. Зечевић

20. 06. 2022. у 10:04

ОДМАХ по рођењу лекари су приметили да наш Ђорђе има проблеме у развоју. Већ другог дана по рођењу магнетна резонанца показала је да има, како стоји у дијагнози, "агнезију корпус колозум мозга", односно да, једноставно речено, не поседује везу између леве и десне стране мозга, што је изазвало бројне проблеме у његовом развоју.

ДА МАЛИ ЂОРЂЕ СТАНЕ НА НОГЕ: Петогодишњаку неопходна терапија у Новом Саду

Фото Приватна архива

Заправо, осим немогућности да стане на своје ноге, Ђорђе, који сад има пет и по година, не говори, не може да једе осим пасиране хране, не може да окреће тело...

И док набраја проблеме са којима се суочава њен син, Сања Тодоровић из Куршумлије додаје да се она и супруг Горан (40) ипак надају у побољшање дечаковог стања, а све наде полажу у терапије на клиници у Новом Саду.

- Када смо када је Ђорђе имао једанаест месеци отишли у Специјалну болницу за дечју парализу у Београду, рекли су нам да са њим мора пуно да се ради, да је врста болести таква да све од њега зависи - да ли ће моћи да помера руке и ноге, хоће ли моћи да једе... Јер, наш дечак ни као беба није пузао, шаке су му биле затворене, није могао да се ослони на стопала и није прихватао чак ни играчке - објашњава дечакова мајка.

Терапије у једној здравственој установи у Новом Саду, на којима су били пре две године, међутим, дале су помак. Дечак је после напорних вежби успео да стане на стопала, а помогле су и вежбе са логопедом и дефектологом.

Фото Приватна архива

- Нажалост, после тога више нисмо били у прилици да одводимо Ђорђа на те вежбе јер нисмо имали средстава. Ја сам незапослена, а супруг ради као помоћни радник у школи. Колико смо могли узимали смо кредите, ми и наши родитељи, али више ни то нисмо у прилици, тако да смо престали са лечењем нашег детета - прича кроз сузе Сања. Нада се у помоћ хуманих људи.

КАКО ПОМОЋИ

ЗА ТРОНЕДЕЉНЕ терапије и смештај у Новом Саду Тодоровићима је потребно око 190.000 динара, а Сања каже да немају средстава на рачуну. Зато моли све који су у прилици да им помогану. Сви који желе да помогну могу то да учине на рачун Фондације "Буди хуман", односно СМС поруком на број 3030 под редним бројем 650.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СМОКИ ИМ БИО КАО ОТАЦ, АЛИ НИЈЕ СВЕ БИЛО БАЈНО: Бес на снимању искаљивали на нама! Катарина Радивојевић хтела да напусти глуму