PROCES zaključenja Temeljnog ugovora između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, ne samo da i dalje tapka u mestu, nego postaje i sve veći klin u aktuelnom sastavu crnogorske vlade. Ovaj sporazum ponovo je povod za novi talas napada na SPC, a predvode ga iste ličnosti koje su predvodile i inspirisale anticrkvenu kampanju u vreme usvajanja kontroverznog zakona o slobodi veroispovesti.

Komentari (6)

Petar

18.06.2022. 08:05

Sa krivokapicem,ovim sadasnjim,nika nece biti mira.on je antisrbin,iako je studirao u nisu i tamo ima cerku kojj je idavno napzstio.on je mrzitelj srpstva.dokazani.sa takvima crna gora je crna pudlica.ako ste dobro u ovom tekstu citirali abazovica-vlada ce uskoro da padne. I bilo bi dobro.

Bozur

18.06.2022. 09:12

Da ne prodjemo kao sa autokefalnoscu srpse makedonske crkve? Kako crkva iz komunistici stvorene drzave moze da ima samostalnost? Isto vazi i za montenigerse. Ne moze.

Mito

18.06.2022. 11:39

Koji strani faktor. SPC je u tadašnjoj S-CG državi bila za vreme Sv. Save. Sve crnogorske vladike u istoriji, a posebno Vladika Rade (PP Njegoš II) je veličao srpstvo jer su S i CG jedan narod. Od Mila nemamo CG, nego Monte Negro, u zemlji žive, Srbi, ostale nacije (Bosanci, Hravati, Albanci i poneki Jugosloven) i Montenegrini (ne Crnogorci). Od raspopa Dedejića imamo uz pomoć Mila i Crnogorsku pravoslavnu crkvu. Interesantno da je mlađani komunista Milo (čitaj karijerista umesto komuniste) i Dedejić kojega je zbog malverzacija ekskumunicirao čak i Vaseljenski Patrijarh, odjednom, nakon odvajanja od SRJ počeli da prave Crnogorsku, bolje reči Montenegrijsku pravoslavnu crkvu, jer to je njihov pravi naziv. Danas se kosti mojih starih crnogoraca, prevrću u grobu jer su dva Montenegrina, otišla da ubijaju rusku braću. Jedan je platio glavom, a ovaj drugi bruka od čoveka, neka beži što dalje.

Jokic

18.06.2022. 12:04

Па добићемо голуба али на грани. Упропастили смо све прилике које смо имали после литија.

Boris

18.06.2022. 14:48

Bozur@ kazu bolji od mene ne moze se nista bez pokajanja ovde ne da nije bilo pokajanja vec ovi Severno Makedonci nastupaju maltene kao da su oni tkz.MPC stariji od SPC