POZNATO KADA KONAČNO STAJE KIŠA: Objavljena detaljna vremenska prognoza do kraja juna

Novosti online

12. 06. 2022. u 13:09

JOŠ danas na jugoistoku nestabilno, zatim ulazimo u stabilniji i pretežno sunčan period, pokazuje najnovija vremenska prognoza profesora geografije Marka Čubrila.

ПОЗНАТО КАДА КОНАЧНО СТАЈЕ КИША: Објављена детаљна временска прогноза до краја јуна

Foto: P. Milošević/Novosti

Ređe nestabilnosti sutra na severozapadu regiona, kao i na krjanjem jugoistoku, a možda i do petka, pre svega na severozapadu regiona.

Vreme danas

Danas će nad većim delom regiona biti malo do umereno oblačno i suvo vreme. Više oblačnosti, ponegde uz grmljavinske pljuskove tokom posle podneva i rane večeri pre svega nad južnim, jugoistočnim, jugozapadnim i istočnim predelima Srbije, ponegde nad severom Crene Gore i nad središnjim delovima BiH. Padavine će uglavnom biti slabije i ređe u odnosu na protekle dane, ali je nad ovim predelima lokalno i dalje moguće jače nevreme.

Vetar severni, na severu i severoistoku regiona kao i u zoni pljuskova prolazno jak, uveče u slabljenju, pokazuje vremenska prognoza.

Vremenska prognoza za sutra

Sutra malo toplije nego danas i nad većim delom regiona suvo, samo nad krajnjim jugoistokom Srbije mogući lokalni pljuskovi, kaže Čubrilo. Posle podne i krajem dana sa približavanjem veoma slabog fronta na severozapadu i severu Hrvatske i možda severu Srbije i BiH moguća ređa pojava lokaknih pljuskova. Vetar slab severozapadni, krajem dana na severozapadu umeren. Dnevni maksimum od +24 do +30 stepeni Celzijusa.

Prognoza vremena za narednu nedelju

U noći ka utorku premeštanje vrlo slabog hladnog fronta tako da će u utorak preovlađivati sunčano ali malo svežije vreme uz umeren severozapadni vetar, dok će se dnevni maksimum kretati od +19 do +25 stepeni Celzijusa.

Sredinom sledeće nedelje uz dominaciju anticiklona suvo, stabilno i toplo ali uz sveže noći. Jutarnji minimumi od +8 do +15 stepeni Celzijusa, a dnevni maksimumi od +24 do +31 stepen Celzijusa.

Novo, prolazno, naoblačenje uz moguću nešto češću pojavu pljuskova u petak posle podne ali nad nama će se nastaviti dominacija anticiklona, a glavnina tog prodora će otići znatno istočnije te je moguće da nas on i u potpunosti zaobiđe, kaže Čubrilo.

Kraj juna topao

Posle toga uz jačanje anticiklona suvo, a sa približavanjem, jačeg, hladnog fronta prostoru Alpa od 21.06. i znatno toplije uz maksimume koji bi mogli prelaziti +30 stepeni Celzijusa.

Osveženje je moguće verovatno oko 22.06. dok bi zatim sam kraj meseca ponovo mogao biti topao.

Narednih nedelju dana znatno manje kiše nego u proteklom periodu i tek ponegde uz jači pljusak može biti nešto veće akumulacije, ali značajan deo regiona u narednih desetak dana neće imati merljivu količinu taloga. Za sada bez velike vrućine uz dnevne temperature oko proseka i sveže noći.

BONUS VIDEO - USKRŠNjA ŠETNjA: Beli labud izašao iz vode u Zrenjaninu, mališani oduševljeni

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove