SEĆANJE NA PANTIĆA, PRAVDE I DALJE NEMA: Danas se navršava 21 godina od brutalnog ubistva novinara "Novosti" iz Jagodine (FOTO/VIDEO)

V. N.

11. 06. 2022. u 09:30 >> 11:09

U PROTEKLIH godinu dana, između dve godišnjice ubistva novinara "Novosti" Milana Pantića, nisu napravljeni nikakvi pomaci u istrazi, a poziv Tužilaštvu za organizovani kriminal da se uključi u rešavanje slučaja ostao je bez odgovora, saopštila je Komisija za istraživanje ubistava novinara.

СЕЋАЊЕ НА ПАНТИЋА, ПРАВДЕ И ДАЉЕ НЕМА: Данас се навршава 21 година од бруталног убиства новинара Новости из Јагодине (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D. Milovanović

U 11 sati porodica, prijatelji i kolege položili su cveće na njegov grob, a u podne je u Narodnoj biblioteci "Radislav Nikčević", u Jagodini, dodeljena nagrada za novinarsku hrabrost "Milan Pantić".

Foto: D. Milovanović

 

Foto: D. Milovanović

 

Foto: D. Milovanović

 

Foto: D. Milovanović

 

Foto: D. Milovanović

 

Ovogodišnji dobitnik je Danijel Simić, specijalni izveštač Radio-televizije Republike Srpske i predsednik Udruženja novinara RS, koji od početka rata u Ukrajini izveštava sa lica mesta.

 

Foto: D. Milovanović

 

Foto: D. Milovanović

 

U saopštenju se još navodi da je pre nekoliko dana Međunarodna federacija novinara (IFJ) usvojila Rezoluciju, koju će Komisija u potpunosti ispuniti, kao i da će insistirati na ispunjavanju preporuka i zahteva i od ostalih institucija, uključujući i buduću Vladu Srbije.

Foto: D. Milovanović

 

 

Na kongresu IFJ pružena je podrška radu Komisije, uz insistiranje na uključivanju stručnjaka iz Tužilaštva za organizovani kriminal, a Izvršni odbor IFJ upoznaće se sa rezultatima do kojih je došla Komisija i srešće se sa predstavnicima srpskih vlasti i tužilaštva, da bi razgovarali o napretku postupka.

- Koliko god da se mnogi u našoj zemlji aktivno trude da uspore i zaustave rad na rešavanju ubistva Milana Pantića, i pravosnažnom ishodu drugih tragičnih slučajeva, srazmerno raste međunarodna zainteresovanost, pa ovaj slučaj postaje simbol u odnosu na čije rešavanje će se procenjivati i odnos prema medijskim slobodama i odnos institucija prema nekažnjivosti nasilja nad novinarima - stoji u saopštenju koje potpisuje predsednik Komisije Veran Matić.

Danas se navršava 21 godina od kada je naš kolega Pantić ubijen ispred svog stana, u Jagodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna