JUL NAM DONOSI VELIKE VRUĆINE: Meteorolog Mihajlović najavio toplo i sušno leto

Novosti online

09. 06. 2022. u 14:30

GORAN Mihajlović, pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda, bio je gost Pulsa Srbije, gde je otkrio kakvo vreme nas očekuje ovog leta.

ЈУЛ НАМ ДОНОСИ ВЕЛИКЕ ВРУЋИНЕ: Метеоролог Михајловић најавио топло и сушно лето

Foto: Printskrin/ RTS

Narandžasta i žuta, to su boje meteoalarma koji je na snazi ovih dana u Srbiji. Kiša, neobično krupan grad, grmljavina i olujni vetar.

Foto: RHMZ PRintskrin

Iz različitih gradova naše zemlje stižu izveštaji o velikoj šteti koju je izazvalo nevreme.

Meteorolog je naveo da nas ipak ovo leto očekuje toplo vreme sa jako malo padavina.

- Nepogoda u smislu prolaznog naoblačenja i lokalne pojave grada će biti. Ono što treba istaći kao osnovnu karakteristiku leta je da će biti toplo. Biće manje padavina, srednja temperatura i do 3 stepena iznad prošlogodišnjih vrednosti. To u jednoj rečenici znači toplo i sušno leto. U julu srednja maksimalna temperatura će biti između 30 i 32 stepena. Dakle, u pojedinim danima svakako više i to je ono što smo navikli jer smo imali vrućine 2012. i 2017. godine - rekao je Mihajlović.

Podsetimo, jako nevreme pogodilo je Arilje, okolinu Ivanjice, Aleksandrovac, Taru, a česte pojave grada gotovo da su uništile poljoprivredne zasade.

U Ivanjici i Aleksandrovcu pala je ogromna količina kiše, koja je napravila probleme. Voda je ušla ljudima u kuće, poplavila ulice, a u poplavnom talasu našli su se i parkirani automobili. 

BONUS VIDEO:

Pogledajte snimak zmije od dva metra u naselju Višnjička Banja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave