EUROPOL DEMANTUJE POJEDINE MEDIJE: Srbija nam se obratila za pomoć

Novosti online

19. 05. 2022. u 16:45

IAKO je u pojedinim domaćim medijima objavljeno da se Srbija nije obraćala Europolu za pomoć i razmenu podataka radi identifikacije pošiljaca pretećih elektronskih pisama iz inostranstva, iz Europola ovo demnatuju i kažu da je istraga u toku.

ЕУРОПОЛ ДЕМАНТУЈЕ ПОЈЕДИНЕ МЕДИЈЕ: Србија нам се обратила за помоћ

Foto: M. Anđela

- Mogu da potvrdim da je Europol primio zahtev za podršku od nadležnih službi u Srbiji. Ne možemo da iznesemo nikakav detalj više u javnost u ovoj fazi, budući da je istraga u toku - odgovor je Kler DŽordžs, zamenika portparola Europola.

Podsetimo, dojave o bombama koje su danima stizale na desetine adresa dodatno su opteretile kontradiverzione ekipe MUP Srbije.

Foto: Printskrin

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom, Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, identifikovali su lokacije ukupno 19 mejl adresa - 18 adresa Gmail servisa i jednu mejl adresu servisa ProtonMail, sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama na različitim lokacijama u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ZAHAROVA: DŽonsonova izjava je monstruozna - mračno, neduhovito i veoma vulgarno