SVI SU UČENICI MATEMATIČKE GIMNAZIJE: Na Balkanijadi srednjoškolcima iz Srbije šest medalja

Tanjug

07. 05. 2022. u 23:09

NA 39. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO), koja se od 4. do 9. maja održava na Kipru, olimpijski tim Republike Srbije je osvojio šest medalja, od kojih je jedna srebrna i pet bronzanih medalja.

СВИ СУ УЧЕНИЦИ МАТЕМАТИЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ: На Балканијади средњошколцима из Србије шест медаља

Foto A. Stanković

Učenik Mateja Vukelić osvojio je srebrnu medalju, dok su se bronzanom medaljom okitili učenici Gvozden Lapčević, Novak Stijepić, Igor Engi, Vasilije Ivanović i Vukašin Pantelić, saopšteno je iz srpskog tima na BMO.

Svi pomenuti učenici su učenici Matematičke gimnazije u Beogradu.

Rezultati koji su postignuti plod su dugogodišnjeg rada i zalaganja, kako samih učenika, tako i njihovih nastavnika, saopštio je Miljan Knežević, profesor Matematičkog fakulteta koji je zajedno sa Milošem Milosavljevićem iz Gimnazije Svetozar Marković u Nišu bio rukovodilac BMO tima.

U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju je učestvovalo 57 učenika iz deset zemalja u okruženju, dok je u nezvaničnoj konkurenciji nastupilo još 36 učenika iz šest zemalja sveta, koji su učestvovali kao gostujući takmičari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BUGARIN ŠVERCOVAO MRTVU MAJKU: Rekli smo joj dobar dan, glava joj pala - carinici bili u šoku, slučaj koji se i danas prepričava