TAJNA HRISTOVA SRBIMA PROJAVLJENA NA KOSOVU Episkop Teodosije: Opstajemo i ostajemo samo vezani za Hrista

Srna

23. 04. 2022. u 17:53

NjEGOVO preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Teodosije poručio je da je tajna Hristova u srpskom narodu posebno projavljena na Kosovu i Metohiji, u svetinjama koje sijaju kao duhovni svetionici i u kosovskom zavetu koji predstavlja duhovni savez sa Bogom.

ТАЈНА ХРИСТОВА СРБИМА ПРОЈАВЉЕНА НА КОСОВУ Епископ Теодосије: Опстајемо и остајемо само везани за Христа

Vladika Teodosije / Foto L. Z.

Episkop Teodosije je istakao važnost Kosova i Metohije ne samo za pravoslavne Srbe, već i za sve pravoslavne u svetu.

- Naša kosovsko-metohijska tradicija nadilazi ono što je ograničeno i tako ima svoju duhovnu dimenziju, rekao je vladika Teodosije za današnju "Politiku".

Episkop raško-prizrenski podsetio je da crkva na ovim prostorima vekovima ima ulogu da služi širenju blage vesti vaskrslog Gospoda, pa su svi njeni članovi pozvani da služe toj tajni, i to svako na svom mestu i na svom polju rada.

- Prisustvo crkve na Kosovu i Metohiji zato je velika uteha našem narodu, jer nezavisno od teških političkih i istorijskih realnosti kroz koje naš verni narod prolazi, mi opstajemo i ostajemo samo ako smo vezani za Hrista i svesni kosovskog zavjeta Svetog kneza Lazara, naveo je episkop Teodosije.

Prema njegovim rečima, crkva je, i pored svih teškoća, uspela da očuva vitalnost i nadu, koja dolazi od raspetog i vaskrslog Hrista.

- Iz perspektive vaskršnje radosti, na naš položaj i borbu gledamo s optimizmom, koji proizilazi iz Hristovog groba iz kojeg je zasijao novi život, istakao je episkop Teodosije. 

BONUS VIDEO: KRŠTENjE SPAŠAVA DUŠU ZA VEČNOST: Sveta tajna na jezeru Krupac kod Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april