KAKO RADE OBJEKTI ZA VASKRS: Pekare imaju "najšarenije radno vreme" - u markete i tržne centre moći ćete samo ovim danima

Novosti onlajn

21. 04. 2022. u 10:43

VREME je za praznike. Neko će se odmarati tek dan ili dva, neko će dobiti produženi četvorodnevni vikend, a biće i onih koji će uz malo kombinatorike spojiti vaskršnje i prvomajske praznike i dobiti odmor od čak 12 dana?!

КАКО РАДЕ ОБЈЕКТИ ЗА ВАСКРС: Пекаре имају најшареније радно време - у маркете и тржне центре моћи ћете само овим данима

Foto I. Marinković

Po slovu zakona, neradni dani za Vaskrs ove godine su petak 22, subota 23, nedelja 24. i ponedeljak 25. april. Međutim, četiri slobodna dana mahom će spojiti samo oni zaposleni u državnim firmama, javnoj upravi, bankama, poštama, vrtićima, školama... Oni koji rade kod privatnika moraće da se zadovolje slobodnim vikendom. Ili manje - piše Blic.

Banke, pošte, razni šalteri

U svakom slučaju, sve što treba da završite u bankama, poštama, na državnim, gradskim ili opštinskim šalterima, uradite najkasnije do četvrtka, jer će svi oni već od petka, 22. aprila, biti zatvoreni, a zaposleni će ponovo na svom radnom mestu biti tek u utorak, 26. aprila.

Tržni centri, marketi i pijace

Manje ili veće prodavnice će mahom na Veliki petak biti otvorene, ali sa skraćenim radnim vremenom do 18 časova. U subotu će skoro sve raditi uobičajeno, ali će zato za Uskrs skoro sve do jedne biti zatvorene. Od ponedeljka sve se, međutim, vraća u normalu, iako je zvanično i 25. april neradni dan. Isto važi i za tržne centre, ali će izuzetak biti bioskopi u tržnim centrima koji će raditi uobičajeno.

Privatne prodavnice mogu da rade i 24 sata dnevno, ali i da budu zatvorene.

Ipak, oni iskusniji znaju da se na sam praznik stvaraju „kilometarski redovi”, te da je mnogo bolje uobičajenu kupovinu odraditi ranije, baš kao i odlazak na pijacu, jer će u petak prodavci moći da se prebroje na prste jedne ruke.

Gradski prevoz, taksi, parking

Nešto više problema imaćete i sa gradskim prevozom koji će mahom funkcionisati po vikend redu vožnje, taksisti će od četvrtka u 22 sata, pa sve do utorka u 6.00 ujutro voziti po drugoj, skupljoj tarifi, tako da se ne iznenadite ako vam računi budu za oko 15 odsto viši nego što ste navikli radnim danima.

Parking u zoniranim delovima Beograda biće besplatan od petka 22. do ponedeljka 25. aprila.

Pekare

One po pravilu za praznike imaju najšarenije radno vreme, a sve zavisi od samog gazde. Realno je da na Veliki petak sve imaju skraćeno radno vreme, neke do podneva, neke do 16 ili 17 časova. Većina njih će primati mušterije u subotu, ali će zato na Uskrs biti sve zatvorene. Ponedeljak će opet zavisiti od procene vlasnika.

Pijace

JKP „Gradske pijace“ u Beogradu je saopštilo da će sve pijace koje posluju u njihovom sastavu u petak, subotu i ponedeljak raditi po uobičajenom radnom vremenu od 6.00 do 19.00. Međutim, zelene tržnice neće raditi na Uskrs, u nedelju, 24. aprila, osim pijaca „Zemun“, „Banovo brdo“, Bele vode“ i „Dušanovac“, koje će raditi od 6.00 do 13.00.

Sličan raspored očekuje se i u drugim srpskim gradovima, ali je veliko pitanje, čak i kada pijace budu radile, kakva će biti ponuda na tezgama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove