VOZAČI, POVEDITE RAČUNA: Od danas pojačana kontrola brzine kretanja, u četvrtak policija prati 24 časa

Tanjug

21. 03. 2022. u 08:22

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od danas počinju da sprovode akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.

ВОЗАЧИ, ПОВЕДИТЕ РАЧУНА: Од данас појачана контрола брзине кретања, у четвртак полиција прати 24 часа

Foto D. Milovanović

Ova akcija će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreža saobraćajnih policija Evrope-ROADPOL, saopštio je MUP.

U okviru akcije će u četvrtak, 24. marta, biti realizovan takozvani „Speed Marathon", tokom kojeg će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, u trajanju od 24 časa.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije - presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

U cilju zaštite bezbednosti pešaka brzina će biti merena i u zonama pešačkih prelaza.

Svaki kontrolisani vozač biće alko-testiran, dok će saobraćajna policija prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja izvršiti kontrolu da li se od strane vozača i svih putnika u vozilu pojasevi koriste na način koji je predvideo proizvođač vozila.

U prva dva meseca ove godine, na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobraćajna nezgoda sa poginulim licima, a u gotovo polovini tih nezgoda kao jedan od uticajnih faktora javljala se neprilagođena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta.

Tokom navedenog perioda, saobraćajna policija sankcionisala je oko 65.000 vozača zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine, što je dvostruko više u odnosu na prva dva meseca prošle godine, naveo je MUP u saopštenju.

BONUS VIDEO: NAPAO SUPRUGU U KOLIMA: Preminuo muškarac koji je aktivirao bombu u kolima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april