"SOKO" ODUŠEVIO PUTNIKE: Reporteri "Novosti" u beogradskom "Prokopu" dočekali građane koji su putovali od Novog Sada najmodernijim vozom

G. N.

21. 03. 2022. u 07:00

DAN nakon što je u rad puštena obnovljena železnička deonica koja spaja prestonicu i Novi Sad, "Sokolom" se u nedelju vozilo nekoliko stotina ljudi. Prvi brzi voz jurio je šinama od Beograda do Novog Sada i nazad, ostavljajući putnike na oba sprata bez daha. Svi su saglasni da komfornije od ovoga ne može.

СОКО ОДУШЕВИО ПУТНИКЕ: Репортери Новости у београдском Прокопу дочекали грађане који су путовали од Новог Сада најмодернијим возом

Foto M. Anđela

Tačno 33 minuta. Toliko vremena trebalo je najbržoj lokomotivi i vagonima da stignu iz Novog Sada do beogradskog "Prokopa". Reporteri "Novosti" uverili su se i sami da voz nije zakasnio u odnosu na očekivano vreme dolaska.

Kako nam je rekao Zoran Đuranović, upamtio je minutažu jer je pogledao na sat kada je počelo ubrzanje voza. Nije verovao da je toliko brz, baš kao soko.

- Ko god bi rekao nešto loše o ovom vozu, sigurno laže - otvoreno nam kaže Zoran, koji je sa suprugom došao na izlet. - Rešili smo da iskoristimo priliku za razgledanje Beograda i da se provozamo. Stigli smo brzo, u potpunom komforu i mogu vam reći da mi se čini kao da smo tri koraka ispred sveta.

Ovaj Novosađanin dve decenije nije koristio prugu za putovanja, a sada će veoma lako stizati do prestonice. I on, ali i reka ljudi iz komšijskog grada koji je sa "Sokolom" postao nikad bliži.

I dok je jedan "Soko" u bojama srpske zastave čekao na ukrcavanje putnika ka Novom Sadu, dotle je ovaj beogradski strpljivo ispraćao putnike. Među njima je bilo mnogo onih koji su samo želeli da se porodično provozaju.

Foto M. Anđela

- Poveo sam suprugu i unuke. Devojčicama je prvi put da se voze i vidim da su uživale. Htele bi još jedan krug - kaže nam jedan Beograđanin, kog smo uhvatili na izlazu.

Podsetimo, rekonstruisana deonica pruge duga je 75 kilometara i deo je međunarodne brze pruge Beograd - Budimpešta, koja će biti završena do 2025. godine. "Soko" će tada od srpske do mađarske prestonice stizati za samo 120 minuta.

NOVI SERVIS ZA GRAĐANE

"Infrastruktura železnice Srbije" otvorila je u nedelju novi servis za građane za primedbe i prijavu problema na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad. Cilj servisa je da se održi i očuva najviši kvalitet usluga, uređenost i izgled železničkih objekata, stanje železničke infrastrukture i udobnost i komfor putovanja vozovima brzinom od 200 kilometara na sat.

Građani primedbe mogu dostavljati na brzapruga.primedbe@srbrail.rs. Mogu da prijave i probleme u vezi sa zaštitnom ogradom duž pruge, kao i prijave zbog ponašanja železničkog osoblja na brzoj pruzi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)