STANOVI ZA IZBEGLE IZ HRVATSKE: Ministar Selaković u Prokuplju uručio ključeve porodicama

D.Zečević

15. 03. 2022. u 21:47

NIKOLA Selaković ministar inostranih poslova Vlade Republike Srbije i predsednik Komisije za trajnu integraciju izbeglica danas je u Prokuplju svečeno uručio ključeve 20 stanova izbegličkim porodicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje su nastanjene u ovom gradu.

СТАНОВИ ЗА ИЗБЕГЛЕ ИЗ ХРВАТСКЕ: Министар Селаковић у Прокупљу уручио кључеве породицама

Foto: D.Z.

Uručujući ključeve Selaković je podsetio da je Republika Srbija u prethodnih nekoliko godina uložila više novca u razvoj Prokuplja nego što je to učinjeno od daleke 1878 godine kada je Toplice oslobođena od Turaka.

Foto: D.Z.

- Mnogo je toga što se danas gradi u Prokuplju, poput autoputa koji će ovaj grad učiniti bližim i Nišu i našoj prestonici Beogradu- rekao je Selaković naglašavajući da je država Srbija samo u prvu fazu rekonstrukcije medicinskog centra u Prokuplju uložila milijardu i 117 miliona dinara, a da će u u drugoj fazi u taj objekat biti uloženo pet milijardi 874 miliona.

– To je jedna od najvećih investicija u jedan zdravstveni objekat u Srbiji i to je pokazatelj koliko nam je stalo do Toplice i Prokuplja-istakao je Selaković. On je preneo pozdrave od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić izbegličkim porodicama koje su danas dobile ključeve od novih stanova i rekao da je divno što će u toj zgradi svoj novi dom naći mnogo dece budućih Prokučana koji će tu ostati da žive.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović koji je pozdravio i poželeo sreću porodicama koje su dobile ključeve novih stanova, sa nadom da će im se u njima dešavati samo lepe i dobre stvari.On se zahvalio donatorima i svima koji su uložili sredstva u izgradnju ovih stanova.

– Regionalni program za zbrinjavanje izbeglica višegodišnji je program Repulike Srbije i svih bivših jugoslovenskih republika koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice. Sprovodi se uz podršku UNHCR i OBS-a, finanasiran je sredstvima Evropske unije koja je i najveći donator pored SAD- rekao je gradonačelnik Aranđelović.Današnjoj svečanosti pored ministra Selakovića prisustvovali su i Vladimir Cucić komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, predstavnici delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavnici UNHCR i OBS, Jovan Lazarov šef kabineta za upravljanje projektima Republike Srbije kao i načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)