VULIN OTVORIO TAKMIČENJE: Ponosan sam što je Srbija domaćin jednog od najvećih šahovskih turnira u svetu (FOTO)

Novosti onlajn

02. 03. 2022. u 15:51

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povlačenjem prvog poteza na šahovskoj tabli otvorio je današnje takmičenje u okviru FIDE Gran pri šahovskog turnira, tokom kojeg će se u našoj prestonici do 14. marta nadmetati 16 svetskih velemajstora.

ВУЛИН ОТВОРИО ТАКМИЧЕЊЕ: Поносан сам што је Србија домаћин једног од највећих шаховских турнира у свету (ФОТО)

Foto: MUP

Ministar policije je naglasio da je velika čast biti domaćin jednog od najvažnijih svetskih šahovskih događaja i dodao da će Srbija, kao i uvek do sada, biti dobar domaćin i pokazati svetu besprekornu organizaciju, profesionalizam i svu srdačnost koju naš narod poseduje. 

- Srbija, zahvaljujući politici mira i stabilnosti i ličnom kredibilitetu predsednika Aleksandra Vučića, uživa veliki ugled u svetu. Svaki veliki sportski turnir koji se održava u Srbiji organizovan je na najvišem mogućem nivou, uz najviši nivo bezbednosti. A  predsednik Srbije Aleksandar Vučić je i odličan šahista, ko ne veruje, neka slobodno proba da ga pobedi - istakao je ministar policije Aleksandar Vulin, poželevši šahistima puno uspeha u takmičenju i dobre plasmane. 

Ministar Vulin je naglasio da su svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova maksimalno angažovani na obezbeđenju ovog šahovskog turnira kako bi prošao u najboljem redu i da rad srpske policije, koja je garant sigurnosti i bezbednosti, daje veliki doprinos u odabiru naše zemlje za organizatora velikih sportskih događaja i manifestacija. 

- Ponosan sam na činjenicu što je upravo Srbija odabrana da ugosti najveće svetske velemajstore, koje odlikuju neverovatna inteligencija, kreativnost, strpljenje, fokusiranost. Uveren sam da će FIDE Gran pri turnir doprineti razvoju šaha u Srbiji i popularizaciji ovog sporta među mladima - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.  

Predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić i direktor turnira Marijan Stričević zahvalili su se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu i pripadnicima policije na svesrdnoj podršci prilikom organizovanja ovog prestižnog šahovskog turnira, kao i na  pružanju apsolutne bezbednosti učesnicima turnira i posetiocima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)