"MOJ SIN, MOJA SNAGA, MOJ NAJVEĆI BORAC" Potresan oproštaj majke od malog Damjana: Anđeli nek te čuvaju, jer si i sam anđeo bio

S. BABOVIĆ

02. 03. 2022. u 11:21

GOTOVO u tišini, kako je i živeo, u Beogradu je 25. februara prestalo da kuca srce malog Damjana Pavlovića (13) iz Grabovca kod Trstenika.

МОЈ СИН, МОЈА СНАГА, МОЈ НАЈВЕЋИ БОРАЦ Потресан опроштај мајке од малог Дамјана: Анђели нек те чувају, јер си и сам анђео био

Foto: FB

Sahranjen je u svom rodnom gradu dva dana kasnije, a Trsteničani se danima opraštaju od dečaka na društvenim mrežama. Na stotine potresnih poruka objavljeno je kao posveta Damjanu, za koga je osim Fondacije „Budi human“, sredstva za lečenje prikupljao Trstenik, Kruševac, kao i mnogi drugi gradovi u ovom delu Srbije.

Roditelji Ivana i Dejan i brat Aleksa neutešni su zbog prerane smrti dečaka.“Tuga do boli“, „Napustio nas je naš mali anđeo“, samo su neke od brojnih poruka sa društvenih mreža. Jedna od napotresnijih je poruka Damjanove mame Ivane: „Moj sin, moja snaga, moj život, moj ponos i moj najveći borac“.

- Anđeli nek te čuvaju, jer si i sam anđeo bio, sine - napisala je neutešna majka Ivana.

- Duša naša mila, mali je otišao prerano, neka ga anđeli čuvaju, jer je on pravi anđeo bio - glasi jedna od potresnih poruka Trsteničana koji poznaju porodicu Pavlović. - Neka mu je laka zemlja, srce naše malo. Ostavilo je prvo roditelje da tuguju ceo život, pa posle i sve druge. Počivaj u miru, anđele naš.

Osim Fondacije „Budi human“, brojne organizacije i pojedinci uključili su se da pomognu lečenju Damjana, koji je oboleo od tumora mozga i prošle godine operisan u Beogradu. Među prvima, učinili su to Damjanovi drugovi, učenici Osnovne škole „Miodrag Čajetinac - Čajka“, koji su izradili i prodavali razne dekorativne predmete, sa željom da sakupe novac za medicinske troškove. Dežurali su svakoga dana u holu školske zgrade.



Apeli da se prikupi novac stigli su i iz Kulturno-umetničkog društva „Prva petoletka“, Udruženja „Autogram“, Narodnog univerziteta koji je organizovao humanitarnu prodaju slika, Ribolovačkog kluba, Udruženje „Prava žena“ iz Kruševca. FK „Partizan“ je organizovao humanitarnu licitaciju dresova i utakmicu svojih veterana. Organizovani su humanitarni koncerti, bazari, umetnički događaji, razna okupljanja sa jednim ciljem: da „Dača pobedi“.

Damjan je prve simptome bolesti dobio 2014. godine, kada mu je dijagnostifikovan tumor moždanog stabla. Do tada je bio redovan član kulturno-umetničkog društva, bavio se sportom. Operisan je u KCS u Beogradu, ali je 2019. godine došlo do recidiva. Nakon nove operacije i oporavka, vratio se svom đačkom životu. Ipak, avgusta 2021. godine, nakon pada sa bicikla, na pregledu je uočena promena i Damjan je ponovo operisan. Ustanovljeno je, nažalost, da je bolest, glioblastom gradus na moždanom stablu uznapredovao. Damjan je mesecima bio na na Intenzivnoj nezi neurohorurgije KCS u Beogradu. Bio je priključen na aparate.

BONUS VIDEO: "Novosti" u obilasku nove zgrade Instituta za kardiovaskularne bolesti

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati