PREMINUO DEČAK DAMJAN PAVLOVIĆ (12): Godinama se borio sa teškom bolešću - "Život je zaista surov"

S.BABOVIĆ

02. 03. 2022. u 09:00

DAMJAN Pavlović (12), iz Grabovca kod Trstenika, koji je imao zloćudni tumor, a kojem je, i pored tri operacije u našoj zemlji, neophodno bilo lečenje u inostranstvu, nažalost, izgubio je bitku sa ovom opakom bolešću.

ПРЕМИНУО ДЕЧАК ДАМЈАН ПАВЛОВИЋ (12): Годинама се борио са тешком болешћу - Живот је заиста суров

Foto: Budi human

Damjan je preminuo u Beogradu je 25. februara. 

Sahranjen je u svom rodnom gradu dva dana kasnije, a Trsteničani se danima opraštaju od dečaka na društvenim mrežama.

Na stotine potresnih poruka objavljeno je kao posveta Damjanu.

Osim Fondacije „Budi human“, brojne organizacije i pojedinci uključili su se da pomognu lečenju Damjana, koji je oboleo od tumora mozga i prošle godine operisan u Beogradu. Među prvima, učinili su to Damjanovi drugovi, učenici Osnovne škole „Miodrag Čajetinac - Čajka“, koji su izradili i prodavali razne dekorativne predmete, sa željom da sakupe novac za medicinske troškove. Dežurali su svakoga dana u holu školske zgrade.

Apel da se prikupi novac stigli su i iz Kulturno-umetničkog društva „Prva petoletka“, Udruženja „Autogram“, Narodnog univerziteta koji je organizovao humanitarnu prodaju sliku, Ribolovačkog kluba, Udruženje „Prava žena“ iz Kruševca. FK „Partizan“ je organizovao humanitarnu licitaciju dresova i utakmicu svojih veterana. Organizovani su humanitarni koncerti, bazari,umetnički događaji, razna okupljanja sa jednim ciljem: da „Dača pobedi“.

Damjan je prve simptome bolesti dobio 2014.godine, kada mu je dijagnostifikovan tumor moždanog stabla. Do tada je bio redovan član kulturno-umetničkog društva, bavio se sportom. Operisan je u KCS u Beogradu, ali je 2019.godine, došlo do recidiva. Nakon nove operacije i oporavka, vratio se svom đačkom životu. Ipak,avgusta 2021.godine, nakon pada sa bicikle, na pregledu je uočena promena i Damjan je ponovo operisan. Ustanovljeno je, na žalost, da je bolest, glioblastom gradus na moždanom stablu uznapredovao. Damjan je mesecima bio na Intenzivnoj nezi neurohorurgije KCS u Beogradu. Bio je priključen na aparate.

- Život je zaista surov. Neko se nekad pitao da li je Zemlja pakao neke druge planete? Ja se bojim da postaje... Odvodi nam najmlađe i najmilije. Neka ti je laka zemlja, a život večni na nekom drugom i lepšem mestu. Saučešće porodici - napisala je Tatjana Maksimović Terzić, administrator Fejsbuk grupe Knjiga za SMS - Budi human. 

Da je dečak preminuo potvrđeno je i u fondaciji Budi human. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima