ŠTA JE U EU POSLE BREGZITA OSTALO: Predavanje Dr Jelene Todorović Lazić na Jutjub kanalu KCNS

VN

28. 02. 2022. u 22:00

FEBRUARSKO predavanje Dr Jelene Todorović Lazić posvećeno je pitanjima načina i uzroka glasanja država članica EU, kao i mogućim promenama u pogledu koalicija u Savetu ministara.

ШТА ЈЕ У ЕУ ПОСЛЕ БРЕГЗИТА ОСТАЛО: Предавање Др Јелене Тодоровић Лазић на Јутјуб каналу КЦНС

Foto KNNS

U proteklih deset godina u Savetu su se desile mnoge promene. Todorović Lazić detaljno analizira šta je to što se promenilo, od čega se odstupalo, koje su promene došle s novim državama koje su pristupile EU, te šta je to što je tokom godina ostalo nepromenjeno.

Posebna pažnja posvećena je značaju Nemačke u pogledu mesta i uloge u funkcionisanju Unije nakon izlaska Velike Britanije, kao i položaju Francuske koja ostaje kao jedina država članica koja je nuklearna sila i članica Saveta bezbednosti. Todorović Lazić naglašava da su nejasne buduće pozicije Italije, Španije i Poljske, s obzirom na to da se u Italiji javlja porast evroskepticizma, da je Španija dosad često dobijala visoke funkcije u Uniji, te da je poljska vlada često kritički nastrojena prema mnogim aspektima EU.

Todorović Lazić je najavila moguće scenarije do kojih može doći u Savetu ministara nakon što je Velika Britanija istupila iz Unije. Ti scenariji tiču se država članica kao što su Nemačka, Francuska, Italija, Španija, Poljska, Rumunija...

Predavanje Dr Jelene Todorović Lazić na temu „Nove/stare koalicije u Savetu ministara nakon Bregzita"  može se pogledati na Jutjub kanalu KCNS.

BONUS VIDEO - FIGURINA STARA 7.000 GODINA: Nakon restauracije predstavljena je u Domu kulture u Aleksandrovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao