VUČEVIĆ PODRŽAO INICIJATIVU: Blekiju će biti postavljena spomen-klupa u Novom Sadu

Novosti onlajn

12. 02. 2022. u 09:06

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podržao je Inicijativu da se nasmrt pretučenom uličnom sviraču, Novosađaninu Kristijanuu Kostću Blekiju (61), postavi spomen-klupa u gradskom centru.

ВУЧЕВИЋ ПОДРЖАО ИНИЦИЈАТИВУ: Блекију ће бити постављена спомен-клупа у Новом Саду

Kristijan Kostić Bleki, Printskrin "Jutjub"

– Što se tiče Inicijative za postavku klupe koja bi bila simbol i opomena, mislim da je to sve u redu i pristojno i daćemo nalog urbanistima, pa ćemo da vidimo da li je najbolje da bude kod pothodnika ili na mestu gde su već predlagači inicirali, i da to bude uklopljivo u prostor gradskog centra – rekao je gradonačelnik za NS Uživo.

Vučević je istakao da je teško ostati ravnodušan kad čovek dobijete ovakvu vest, kada vidite da se to dešava među nama i da ima ljudi koji su spremni da urade nedela poput ovog.

– Mnogo težak događaj, nešto što ne želimo da čujemo da se desilo bilo gde, naročito ne u našem gradu. Još je morbidniji povod i motiv koji je doveo do ovog teškog krivičnog dela – naveo je.

Miloš Vučević, Foto I. Marinković

Gradonačelnik je pohvalio novosadsku policiju na odličnoj reakciji i na činjenici da su za svega par sati rešili ubistvo i priveli pravdi osumnjičenog za ubistvo.

-Ja sam bio u kontaktu sa policijom, od prve informacije da je došlo do ubistva, do momenta privođenja počinioca. Još su strašnije godine ubice, jer se radi o mladom čoveku – dodao je.

Vučević je u ime grada i u svoje lično ime izjavio saučešće porodici i prijateljima pokojnog, kao i svima koji su pogođeni vešću.

Da podsetimo, Kristijan Kostić Bleki, novosadski ulični svirač koji je često viđan u centru Novog Sada i kod pothodnika svirao gitaru, pretučen je na smrt u sredu ujutru u Novom Sadu. Ležao je bez svesti u Kosovskoj ulici i ubrzo po prijemu u Urgentni centar je preminuo. Ubrzo je policija uhapsila je Ž.R. (21) iz Žablja pod sumnjom da je usmrtio ovog šesdesetjednogodišeg Novosađanina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

TRI DESTINACIJE - TRI FENOMENALNA XANADU HOTELA: Ni sa jednim nećete pogrešiti, koji god da bude vaš izbor za odmor