SNIMAK KOJI TOPI SRCA: Mali borci Minja i Gavrilo su sada najbolji drugari (VIDEO)

Novosti onlajn

04. 02. 2022. u 14:08

MINjA Matić i Gavrilo Đurđević, veliki SMA borci, iz bolesti ne izlaze samo kao pobednici, već i kao drugari.

СНИМАК КОЈИ ТОПИ СРЦА: Мали борци Миња и Гаврило су сада најбољи другари (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Minjina mama Živka objavila je na svom Fejsbuk profilu video koji će vam ulepšati dan. Njih dvoje se igraju na podu, dok pogledi i osmesi bolje od svega svedoče kakvo se tu prijateljstvo rodilo.

Gavrilo Đurđević sada ima 16 meseci. Pre osam je primio najskuplju terapiju na svetu. Nije mogao apsolutno ništa, nije imao nikakvu kontrolu glave, predmete nije mogao da hvata, nije mogao da sedi. Ona mu je omogućila da sedi, stoji, igra se. Humani ljudi su za njegovo lečenje prikupili dva i po miliona evra.

I mala Minja se posle terapije oporavila. Minja je rođena 6. oktobra 2019. godine. U januaru 2020. godine su lekari u Beogradu otkrili da boluje od spinalne mišićne atrofije, tipa 1. Za lečenje i terapiju bilo je neophodno sakupiti gotovo dva i po miliona dolara, ali su njeni roditelji Živka i Ivan uspeli uz pomoć brojnih humanih ljudi.

Sada može da se igra sama, rotira se, okreće, prevrće. Situacija ne može ni da se uporedi sa onom koja je bila prošle godine u ovo vreme, ispričala je njena majka Živka Matić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu