ZA MERE AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA 6.5 MILIJARDI: Darija Kisić Tepavčević potpisala sporazum o učniku NSZ

Novosti online

28. 01. 2022. u 15:27

ZA REALIZACIJU mera aktivne politike zapošljavanja u 2022. godini opredeljena su sredstva u iznosu 6,5 milijardi dinara, izjavila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević, koja je sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Zoranom Martinovićem potpisala Sporazum o učinku NSZ za 2022. godinu.

ЗА МЕРЕ АКТИВНЕ ПОЛИТИКЕ ЗАПОШЉАВАЊА 6.5 МИЛИЈАРДИ: Дарија Кисић Тепавчевић потписала споразум о учнику НСЗ

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Kisić Tepavčević je navela da su tim sporazumom definisani ciljevi, planovi i aktivnosti NSZ u narednom periodu, koji su u potpunosti u skladu sa Strategijom zapošljavanja. Sporazum, prema njenim rečima, otvara mogućnost da pre svega mladi ljudi, ali i druge teže zapošljive kategorije, u što kraćem roku pronađu mesto na tržištu rada. 

Prof. dr Kisić Tepavčević je ukazala da su tokom prethodne godine postignuti značajni rezultati kada je u pitanju tržište rada, da su realizovani svi ciljevi koji su bili predviđeni prošlogodišnjim Sporazumom o učinku NSZ, da je stopa nezaposlenosti smanjena, da su sprovedene mere aktivne politike zapošljavanja u koje je bilo uključeno više od 18.000 ljudi, da je u toku sprovođenje drugog kruga programa „Moja prva plata“.

Kisić Tepavčević je dodala da je Vlada Republike Srbije, motivisana ovakvim odličnim rezultatima, ove godine izdvojila još veća finansijska sredstva za mere aktivne politike zapošljavanja – 1,3 milijarde dinara više u odnosu na prethodnu godinu, a da je predviđeno da u te mere bude uključeno više od 20.000 ljudi, od kojih je više od 2.000 osoba sa invaliditetom. 

- Ovakve aktivnosti pokazuju da je jasan cilj Vlade Republike Srbije da se unapredi položaj na tržištu rada, pre svega najosetljivijih kategorija stanovništva, da se poveća standard svih građana Srbije i da Srbija ide putem napretka - istakla je Kisić Tepavčević.

Direktor NSZ Zoran Martinović rekao je da su se potpisivanjem ovog sporazuma stekli uslovi  za raspisivanje javnih poziva za programe zapošljavanja u 2022. godini i da se poslodavci i nezaposlena lica opredele za neki od programa.

- Verujem da ćemo i ove godine biti zahvalan partner poslodavcima i nezaposlenim licima i da ćemo na taj način omogućiti da se slika na tržištu rada i dalje kreće u pozitivnim pravcima i da utičemo na povećano zapošljavanje lica koja se nalaze na našoj evidenciji - istakao je Martinović.

BONUS VIDEO: VELIKI USPEH SRBIJE - U 2021. godini otvoreno je čak 18 fabrika, a započeta je izgradnja 6 novih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)