AKO SE JEDAN UKUĆANIN RAZBOLI, CELA PORODICA IDE U IZOLACIJU: Koliko dana bolovanja vam sleduje ako ste zaraženi omikronom

Novosti onlajn

19. 01. 2022. u 10:32

OMIKRON je daleko zarazniji od prethodnih sojeva virusa korona, ali je prema rečima stručnjaka klinička slika znatno blaža.

АКО СЕ ЈЕДАН УКУЋАНИН РАЗБОЛИ, ЦЕЛА ПОРОДИЦА ИДЕ У ИЗОЛАЦИЈУ: Колико дана боловања вам следује ако сте заражени омикроном

Foto: Z. Rašić

U poslednjih desetak dana je velika navala na kovid ambulante, a sve češće i cele porodice dolaze na pregled. Lekari savetuju roditeljima da ne dovode decu ako imaju temperaturu oko 37, nego da im pomažu supicama, čajevima i vitaminima.

Aleksandar Stojanović, direktor Doma zdravlja Palilula, istakao je da omikron soj virus ima daleko blaže simptome, ali da ga dobijaju i daleko mlađa deca nego ranije.

- Juče smo oborili rekord po broju ljudi koji su bili u kovid ambulantama. Imali smo 18.000 pozitivnih, a plašim se da će taj broj danas porasti. Omikron daje blaže simptome, ali loša stvar je da ima mnogo zaražene dece. Imate dece od 15-20 dana koja imaju kovid! Plašim se šta će se desiti kad deca krenu u školu iduće nedelje. Mi smo juče prema nalogu ministra (Zlatibora) Lončara pojačali sve kovid ambulante, ja sam lično moje ekipe pojačao za 30 posto, ali zaista, kad imate 826 pregledanih dnevno, to je veoma ozbiljan broj - rekao je Stojanović.

Jedan zaraženi, svi u izolaciju

Direktor Doma zdravlja Palilula otkrio je koliko dana bolovanja se od utorka dobija prilikom zaraze omikron sojem korona virusa.

- Smanjili smo broj dana oporavka zato što je omikron sloj daleko blaži i tu smo dali sedam dana, a oni koji su bili u prisustvu zaraženog njima dajemo pet dana. Ako neko u porodici ima koronu, a drugi ukućani nemaju, svi treba da budu u izolaciji pet dana i moje mišljenje je da bi trebalo 5. dana da dođu da se testiraju - rekao je Stojanović.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

POZITIVNI ILI NEGATIVNI, PROSUDITE SAMI: Kako se koristi kućni test

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...